Bebka Yöneticilerinin Belçika Ve Almanya Ziyareti

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) yönetim kurulu üyeleri, 18-23 Temmuz 2011 tarihleri arasında Belçika‘nın Brüksel şehrine ve Almanya‘nın Hessen eyaletinde çeşitli temaslarda bulundu.

Bebka Yöneticilerinin Belçika Ve Almanya Ziyareti
Ziyarete Bilecik Valisi Halil İbrahim Akpınar, Bursa Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, Eskişehir Tepebaşı Kaymakamı Necdet Türker, Bursa İl Genel Meclisi Başkanı Nedim Akdemir, Eskişehir İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Yapıcı, Bilecik İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Hüseyin Çelik ile çok sayıda yetkili katıldı. Brüksel ve Hessen‘de çeşitli ziyaretler ve heyetler arası görüşmeler yapıldı. Çalışma gezisinin Brüksel bölümünde AB Bölgeler Komitesi ziyaret edilerek, Vatandaşlık, Kurumsal ve Dış İlişkiler Komisyonu yöneticisi Victor Tilea ile toplantı yapıldı. Tilea, AB Bölgeler Komitesi‘nin çalışma şekli ve AB kanunlarının çıkarılması sürecindeki rolü hakkında bilgi verdi. Toplantıda ayrıca AB Bölgeler Komitesi‘nin Türkiye ile ilişkileri ve görüşleri ele alındı.

Heyet, daha sonra Almanya‘nın Hessen eyaletinin Brüksel‘deki temsilciliğini ziyaret etti. Ofis Direktörü Mr. Von Heusinger ve ofis görevlileri ekonomi, çevre, ulaşım, tarım ve AB ile ilgili faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Bir sonraki programda heyet Türkiye‘nin AB Daimi Temsilciliği ofisini ziyaret ederek Büyükelçi Selim Kuneralp‘ten temsilciliğin faaliyetleri ve Türkiye-AB ilişkileri hakkında bilgi aldı.

Kaynak: İHA