Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Tanrıverdi Salihli‘de

AK Parti Manisa Milletvekili ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, sivil anayasa hazırlıklarına 1 Ekim tarihinden itibaren başlanacağı söyledi.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Tanrıverdi Salihli‘de
Salihli Kulalılar ve Kulayı Sevenler Derneği tarafından Hadigari Tesisleri‘nde düzenlenen yemeğe AK Parti Manisa Milletvekili ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, AK Parti Manisa İl Başkan Yardımcısı İsmail Aydın, Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın, İl Genel ve Belediye Meclisi üyeleri ile dernek yöneticileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Necati Kocabaş, "Kulalılar ve Kulayı Sevenler Derneği olarak bugün iki sevinci bir arada yaşıyoruz. Birinci sevincimiz, Genel Başkan Yardımcımız ve Kula ilçesinin yetiştirdiği evladı Hüseyin Tanrıverdi aramızda. İkinci sevincimiz ise, aynı zamanda derneğimizin yönetim kurulu üyesi iken Manisa Milletvekili olan Muzaffer Yurttaş‘ı Ankara‘ya uğurlamak oldu. Bu iki milletvekilimizle gurur duyuyoruz" dedi.

Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın ise, "2011 genel seçimleri ülkemiz için önem taşıyordu. Güzel bir seçim oldu. İnsanlarımız bu seçimlerde istikrardan yana olduklarını gösterdiler" diye konuştu.

AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, "AK Parti ailesi olarak güzel bir geçirdik. Alınan oy oranı ile Manisa, AK Parti‘nin kalesi haline geldi. Ben Kulalılar Derneği‘nin bir üyesiyim. Önümüzde yeni bir süreç var. 2014 yılında yapılacak olan yerel seçimlerde merkezi yönetim ile yerel yönetimi buluşturmak en büyük arzumuzdur. Biz sadece seçim sürecinde değil, her zaman sizlerin aranızda olacağız. Ustalık döneminde Salihli, hak ettiği hizmeti alacaktır" dedi.

AK Parti Manisa Milletvekili ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi ise, konuşmasına, "Yunus Emre‘nin torunlarıyız. Sevgi ve hoşgörünün dünyaya yayıldığı bir yerleşim yerinde yaşamaktayız" diye başladı. Yeni anayasa konusuna değinen Tanrıverdi, "Biz bu ustalık döneminde sivil anayasanın hazırlanması için gerekli çalışmalara 1 Ekim‘den itibaren başlayacağız. Bu nedenle sivil toplum kuruluşlarının bizlere gereken desteği göstereceklerine inanıyoruz. Demokratik özerklik

adına hareket edenlere buradan sesleniyorum; buyurun meclise, sivil anayasa için ne yapılması gerekiyorsa birlikte yapalım. Demokrasi uzlaşı rejimidir. Milli birlik ve kardeşlik projemiz devam ediyor. Türkiye ekonomik anlamda büyüdü, dünyanın sayılı ülkeleri arasında yer alıyor, bölgesinde lider ülke konumundadır. Salihli genel seçimlerde verdiği oy oranı ile AK Parti‘nin iktidara gelmesinde etkili olmuştur. Manisa‘dan 5 milletvekili Ankara‘ya gönderdiniz ve bizler de mecliste andımız içtik. Ama ana

muhalefet partisinin milletvekilleri seçim öncesi olduğu gibi seçim sonrasında da direndi. Ve sonunda yemin ettiler. Bunlardan beklenen de buydu. Halkımız bizlerden sivil anayasanın hazırlanmasını istiyor. AK Parti olarak bizler sivil, demokratik, özgürlükçü bir anayasanın hazırlanması için çalışmalara başlayacağız" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA