Çin’De 39 Kişinin Öldüğü Tren Kazasının Sebebi: Sinyal Ekipmanı Tasarım Hatası

Çin’de cumartesi günü 39 kişinin ölümüyle sonuçlanan yüksek hızlı tren çarpışmasına demiryolundaki sinyal ekipmanı tasarım hatalarının yol açtığı açıklandı.

Çin’de cumartesi günü 39 kişinin ölümüyle sonuçlanan yüksek hızlı tren çarpışmasına demiryolundaki sinyal ekipmanı tasarım hatalarının yol açtığı açıklandı.

Şanghay Demiryolu Bürosu, Zhejiang eyaletinin Wenzhou şehri yakınlarında oluşan ve şu ana kadar 39 kişinin öldüğü, 192 kişinin yaralandığı kazanın demiryolundaki sinyal ekipmanı tasarım hatasından kaynaklandığı belirtildi. Başbakan Wen Jiabao da kazadan hemen sonra Devlet Konseyi’nin kazayı ‘’açık ve şeffaf’’ olarak araştırması emrini verdi. Wen’ın kaza bölgesine gideceği de bildirildi.

Bu arda ölenlerin kimliklerinin DNA testi ile belirlendiği ve bunlardan dördünün çocuk olduğu kaydedildi. Ölenlerin ailelerine teslim edildiğini açıklayan polis, ölenlerin arasında 3 yabancı bulunduğu ve bunların İtalyan vatandaşı Bayan Liguori Assunta, Çin asıllı ABD vatandaşı Cao Erxing ve Chen Zengrong oldukları açıklandı.

Öte yandan kazada yakınlarını kaybeden bazı ailelerin tazminat almayı reddettikleri kaydedildi. Devlet medyasındaki haberlere göre, aileler, kazanın nedeninin henüz net olarak açıklanmadığı için tazminat ödemesi zamanının henüz çok erken olduğunu söyledi. Hükümet yetkililerinin kendilerine bir an önce tazminat almaları için acele ettirdiklerini de söyleyen aileler, şimdilik tazminat almayı reddettiklerini dile getirdi.

Hükümet, kazada ölen her bir kişi için 500 bin yuan (78 bin dolar) tazminat ödeyeceğini duyurmuştu.