Bakan yıldırım şehitler için gözyaşı döktü

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Mardin'de 3 güvenlik görevlisinin şehit edilmesinin ardından yaptığı konuşmada gözyaşlarını tutamadı.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Mardin'de 3 güvenlik görevlisinin şehit edilmesinin ardından yaptığı konuşmada gözyaşlarını tutamadı. Yıldırım, "Herkes şunu bilecek ki ay-yıldızlı bayrak ilelebet dalgalanmaya devam edecek. Bu bayrakların yanına başka bayraklar yakıştıranları da kahrı perişan edeceğiz" dedi.

Hafta sonunda memleketi Erzincan'da temaslarda bulunan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Erzincan Organize Sanayi Bölgesi'nde düzenlenen toplu açılış törenine katıldı. Mardin'de 3 güvenlik görevlisinin şehit olduğu haberini alan Bakan Yıldırım, tören alanına gelişinde, davul zurna çalınmamasını istedi. Müzik dinletisinin de iptal edilmesinin ardından konuşan Bakan Yıldırım, gece gündüz demeden çalışarak, Türkiye'yi kalkındırarak, muhasır medeniyetler seviyesine ulaşmış bir ülke, lider bir ülke yapmaya

çalıştıklarını belirtti. Yıldırım, "Görüyoruz ki boş durmayanlar da var. Bazı gafiller, ahmaklar aklı sıra bu memleketi bölecekler. Bunun için teröre, silaha, şiddete başvuruyorlar. Geçen günlerde 13 mehmetimizi bağrımıza bastık, şehitlik mertebesine ulaştılar. Bugün yine 3 şehitimiz var, ruhları şad olsun. Onlar ölü değildir. Onlar her Türk evladının kalbine yerleşmiş, kalbine taht kurmuştur"dedi.

"TEK BAYRAK, TEK VATAN, TEK MİLLET"

Konuşması sırasında zaman zaman duygulanan ve gözyaşlarına hakim olamayan Yıldırım, "Bu ülkeyi bölmeye, parçalamaya, aramıza nifak tohumları sokmaya çalışanlar şunu çok iyi bilsin, asla başaramayacaklar. Bin yıldan beri bu topraklarda aht ettik, anlaşma yaptık, kardeşliğimizi ilan ettik, bu kardeşliğimizi kimse bozamayacak. İşte bunu anlamak isteyen gelsin, Erzincan'ı görsün. Erzincan'da bu kardeşliğin nasıl var olduğunu görsün, ayağını ona göre denk alsın. Tek bayrak, tek vatan, tek millet; bunun aksine

kim hareket ederse hiçbir zaman bu büyük milletten müsamaha beklemesin. Asla ve asla genç insanlarımızın hayatına kast edenleri bu ülkede hiç kimse hoş görmeyecektir. Bu birlik beraberlik ilelebet, sonsuza kadar devam edecektir. Bunu yaparak ne milleti sindirebilirsiniz, ne de bizleri korkutabilirsiniz. Şunu iyi bilin milletin özgürlüğü de alabildiğine genişleyecek, birliğimiz beraberliğimiz daha da güçlenecek ama silah doğrultana da misli ile cevap verilecek" diye konuştu.

"NORVEÇ'İN DENGESİ BİR GÜNDE BOZULDU"

Silahların arkasına saklanarak çirkin emellerini ülkeye ve millete dayatmaya kimsenin hakkı olmadığının altını çizen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, "Kimse böyle bir gaflet içerisinde olmasın. Bu zor bir mücadeledir. Bu mücadelede kayıplarımız olacaktır. Bunu biliyoruz, bekliyoruz. Terörün hedefi de budur. Yıldırmak, sindirmek, korkutmak ve ondan sonra da kirli emellerini gerçekleştirmek. Bakın hiçbir sorunu olmayan Norveç kana bulandı. Ülkenin dengesi bir günde bozuldu. Demek ki bu, küresel bir tehdit

ve beladır. Bugün 'bana değmeyen yılan bin yaşasın' diyenlerin, yarın aynı tehlikeyi yaşayacakları mutlaktır ve görülmüştür. Onun için mutlaka bu konuda hem içeride hem dışarı da işbirliği şarttır. Biz dostlarımıza, bize dost görünenlere hep bunu söylüyoruz. Teröre doğrudan, dolaylı arka çıkmayın. Yarın gelir o namlular size yönelir, sizde aynı dertten perişan olursunuz. Milletimiz müsterih olsun. Belki üzüleceğiz, yine şehitlerimiz olacak ama herkes şunu bilecek ki ay yıldızlı bayrak ilelebet dalgalanmaya

devam edecek. Bu bayrakların yanına başka bayraklar yakıştıranları da kahrı perişan edeceğiz, bu kadar açık konuşuyoruz" dedi.

Bakan Yıldırım, ülkeyi bölmeye çalışanlara seslenerek, "Vazgeçin; eğer bir enerjiniz, fikriniz varsa gelin bunu bu ülkenin kalkınması için, daha da ileri gitmesi için kullanalım. Gücümüzü birleştirelim, muhannete muhtaç olmadan ülkemizi bölgenin ve dünyanın onurlu bir ülkesi haline getirelim" dedi.

Yıldırım, konuşmasının ardından Erzincan Organize Sanayi Bölgesi'nde kullanılmaya başlayan ilk doğalgazı temsili olarak yaktı. Yıldırım, daha sonra Erzincan'da Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Taksim Mahallesi'ne yaptırılacak olan 96 konut ve Erzincan Üniversitesi için yaptırılacak olan 144 konutun temelinin atılması ve organize sanayi bölgesinin aydınlatma ve yolu ile Ekşisu Yolu'nun açılışını toplu olarak gerçekleştirdi.