Bakan Çağlayan: "Birçok Avrupa Ülkesi Ekonomimizi Model Almak İstiyor"

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, faiz lobilerinin çeşitli senaryolar üretip Türkiye‘nin kaynaklarını sömürmek istediklerini, ancak Türkiye ekonomisinin birçok Avrupa ülkesinden daha iyi durumda olduğunu söyleyerek, "Birçok Avrupa ülkesinin bakanı ve başbakanı bizi arayıp, ülkemizi model almak istediğini söylüyor" dedi.

AK Parti Mersin İl Teşkilatı‘nca düzenlenen teşekkür gezileri kapsamında Mersin‘deki temaslarının ardından Mut ilçesini ziyaret eden Bakan Çağlayan, tarihi Karacaoğlan Çınaraltı Parkı‘nda vatandaşlara hitap etti. AK Parti‘nin Mut‘ta birinci parti olmasından gurur duyduklarını ifade eden Çağlayan, muhalefete yüklendi. Çağlayan, "Ana muhalefet partisi başkanı bir açıklama yaparak, ‘Başbakan ayrı söylüyor, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ayrı söylüyor‘ demiş. Biz aynı şeyi söylüyoruz da sizin anlama

kabiliyetiniz kısa, biz ne yapalım?" dedi. Ana muhalefet partisine 12 Haziran tarihinde cevabı milletin verdiğini ifade eden Çağlayan, şunları söyledi:

"Biz dalgalı bir kur rejimini, serbest bir kur rejimini belirlemişiz. Bu hükümet programıdır. Hükümetin almış olduğu bir tedbirdir. Özellikle ana muhalefet partisi hayatı boyunca normal yoldan bir gün iktidara gelmemiştir. Bunlar asla da iktidara gelemeyecekler, bu millet bu primi onlara vermeyecektir. 12 Haziran‘da cevabı aldınız. Millet sizi kaldırdı, mindere yapıştırdı. Tuş oldunuz. Çekilin kenara gölge etmeyin. Başka insan istemiyor bu millet. İşinize gücünüze bakın, kendi problemlerinizi çözün."

Bugün Avrupa‘nın birçok ülkesinde ekonomik sıkıntıların gündemde olduğunu anlatan Çağlayan, Avrupa‘da birçok ülkenin perişan bir halde, ciddi ekonomik tehdit ve tehlikelerle karşı karşıya kaldığını söyledi. Türkiye‘nin ise taş gibi bir ekonomisi olduğunu belirten Çağlayan, "Bunu bilen faiz lobileri, çeşitli senaryolar üretip, Türkiye‘nin kaynaklarını sömürmek istiyor. Ama şunu bilmeliler, Türkiye‘nin ekonomisi birçok Avrupa ülkesinden daha iyi durumda. Bizim ülkemizi Allah nazardan korusun. Toplam

borcumuz, yıllık gelirimizin yüzde 40‘ına denk geliyor. Bu güçlü bir ekonomimizin olduğuna dair önemli bir gösterge. Böyle bir ülkede kriz olur mu? Evvel Allah olmaz. Birçok Avrupa ülkesinin bakanı ve başbakanı bizi arayıp, ülkemizi model almak istediğini söylüyor. Faiz lobisi yine eski günlerin hayalini kuruyor" diye konuştu.

Herkesi kendilerine kardeş kabul ettiklerini dile getiren Çağlayan, "Bize oy verenler ve vermeyenlerden Allah razı olsun. Onlar hepsi bizim kardeşimiz. Oy vermeyenler de oy verenler gibi bizden hizmet görecekler ve hizmet gördükçe bir gün bize oy verecekler. Onlar da bir gün AK Partili olacaklar" dedi.

Bakan Çağlayan‘a Mut gezisinde AK Parti Mersin milletvekilleri Ahmet Tevfik Uzun, Nebi Bozkurt, Çiğdem Münevver Ökten ve Mersin İl Başkanı Mekin Merter Salt eşlik etti.

Kaynak: İHA