Chp‘li Hamzaçebi Ve Korutürk‘ün Basın Toplantısı(2)

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan‘ın 13 askerin şehit olduğu Silvan saldırısının ‘kırılma noktası olduğu‘ yönündeki açıklamasının tereddütlerle dolu olduğunu söyledi.

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan‘ın 13 askerin şehit olduğu Silvan saldırısının ‘kırılma noktası olduğu‘ yönündeki açıklamasının tereddütlerle dolu olduğunu söyledi. Hamzaçebi, Başbakanın açıklaması hakkında şöyle konuştu: "Yani bundan ‘bugüne kadar PKK‘nın eylemlerine hoşgörüye yaklaştık; bundan sonra yaklaşmayacağız‘ anlamı çıkabilir. Ya da ‘bugüne kadar belli askeri önlemleri uygulamaya koymadık; bundan sonra çok daha şiddetli şekilde bu önlemleri

uygulamaya koyacağız‘ anlamı çıkabilir."

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Osman Korutürk, parti genel merkezinde ortak bir basın toplantısı düzenledi. Hamzaçebi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan‘ın Silvan‘da 13 askerin şehit olduğu saldırının ‘bir kırılma noktası‘ olduğunu ifade ettiğini belirterek, bu cümlenin soru işaretleriyle dolu olduğunu söyledi. Hamzaçebi, "Sayın Başbakanın açıklaması tereddütlerle dolu. Bu iki ihtimali de içinde barındırabilir" dedi.

Terör örgütüne karşı güvenlik güçlerinin, Silahlı Kuvvetlerin yapması gereken işler olduğunu ve terörün kendi şartları içinde mücadele edilmesi gereken bir olgu olduğunu belirten Hamzaçebi, terörün sadece askeri tedbirlerle çözülecek bir konu olmadığını da söyledi. Hamzaçebi, "Terörün kullandığı sorunları ele alıp bu sorunların çözüme kavuşturulması gerekir" diye konuştu.

ALTERNATİF ORDU

Polisin askere karşı alternatif güç olarak yapılandırıldığı yorumlarının hatırlatılması üzerine Hamzaçebi, "İç güvenlik konusunda sadece polisin görevli olması düşüncesinin sözü edilen ihtimali bünyesinde barındırdığı kanaatinde değilim. Polis tabiatı ve görevi gereği hiçbir zaman askerin alternatifi olamaz. Mümkün görmüyorum" dedi.

Polisin ağır silahlar kullanmasıyla ilgili de Hamzaçebi, şunları söyledi: "TSK‘nın savunma görevi ulusal savunmadır. Ulusal savunma Türkiye Cumhuriyetini diğer ülkelerin silahlı müdahalelerine karşı savunmadır. Polisi bu görevle görevli kılmak doğru değildir. Bu görevi yapabilir duruma getirmek, böyle bir ihtimali düşünmek doğru değildir; bunu mümkün görmüyorum. Polisin ağır silah kullanması yönündeki düşünceler yine iç güvenliğe yönelik olarak anlaşılmalıdır."

Kaynak: İHA