Sakçagözü Şelalesi Turizme Kazandırılacak

Gaziantep‘in Nurdağı ilçesine bağlı Sakçagözü Beldesi‘ndeki şelale, yapılacak çalışmalarla turizme kazandırılacak.

Sakçagözü Şelalesi Turizme Kazandırılacak
Sakçagözü Belediye Başkanı Hasan Dilek, yaptığı açıklamada, şelalede yakın zamanda çalışma başlatacaklarını söyledi. Dilek, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey ve İl Özel İdaresi‘nin desteğiyle çalışmaların en kısa sürede başlayacağını belirterek, çalışmaların tamamlanmasıyla beldenin yeni bir görünüme kavuşacağını ifade etti.

Şelale bölgesinde fazladan bin 500 dönüm arazileri olduğunu dile getiren Başkan Dilek, "Orada da kültür parkı projesi olarak çalışmalara başlayacağız. Bu çalışmalarla Sakçagözü Beldesi bambaşka bir görünüme kavuşacak. Bundan önce yer altı ve kanalizasyon çalışmaları yapıldı. Bu çalışmalardan sonra şimdi çevre düzenlemesi yapacağız. İnşallah bu projelerin yapılmasıyla beldemiz Avrupa standartlarının üzerinde bir belde olacak" dedi.

Bu arada, yoldan geçerken duydukları şelaleyi görmeye gelen vatandaşlar da, çevrede piknik yaparak bu eşsiz manzaranın tadını çıkarıyor. Belde sakinleri şelalenin turizme kazandırılması halinde daha çok turisti ağırlayacaklarını, böylelikle beldenin de kalkınmasına yardımcı olunacağını belirtiyor.

Kaynak: İHA