Türk-Alman Dostluğu İçin 3 Bin 791 Kilometre Pedal Çevirdi

Almanya’ya Türk işçi alım anlaşmasının 50. yılı nedeniyle yola çıkan İsmail Çevik, tam 3 bin 791 kilometrelik pedal çevirdi.

Türk-Alman Dostluğu İçin 3 Bin 791 Kilometre Pedal Çevirdi
Almanya’ya Türk işçi alım anlaşmasının 50. yılı nedeniyle yola çıkan İsmail Çevik, tam 3 bin 791 kilometrelik pedal çevirdi.

        Çevik’in yolculuğu bir ay önce Berlin Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünden başladı; Avusturya, Slovakya, Macaristan, Hırvatistan, Bosna-Hersek, Sırbistan, Kosova, Makedonya ve Yunanistan üzerinden devam etti.

Saat 14.00 sıralarında İpsala Sınır Kapısı’ndan yurda giriş yapan Çevik, İstanbul’da tamamlanacak bisiklet yolculuğunun kalan 250 kilometrelik bölümünü bitirmek üzere İpsala-Keşan güzergahında yolculuğunu sürdürdü.

        Bir ay geçen yorucu yolculuğunun ardından yaklaşık 5 kilo veren İsmail Çevik, İpsala Sınır Kapısı çıkışında yaptığı açıklamada, Almanya’ya Türk işçisinin alımının 50. yılı nedeniyle Türk-Alman dostluğuna katkıda bulunmak amacıyla yola çıktığını söyledi. Yolculuğun Türkiye ve Almanya dahil olmak üzere 10 ülke üzerinde gerçekleştirdiğini belirten Çevik, bir aylık süre içerisinde toplam 3 bin 791 kilometrelik yol kat ettiğini kaydetti.

Çevik şunları söyledi: “Amacım Almanya’nın kalkınmasında emeği geçen birinci neslin hatırlanması, Türk-Alman dostluğunun gelişmesine katkı bulunmak, bu ülkede Türk gençlerine örnek olup, onları zor olanı başarma konusunda motive etmek ve cesaretlendirmek. Almanya’da da birçok Alman vatandaşı turuma eşlik etti. Türk dernekleri, gençler ve cemiyetler destek verdi. Alman medyası konuyu Alman kamuoyuna duyurdu."

        Turun sonunda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından kabul edileceğini anlatan Çevik, "Kendilerine Almanya’daki Türk toplumunun göçün 50. yılında sorunları ve beklentilerini aktarma arzusundayım. Cumhurbaşkanımızın kabul etmesi Türkiye’nin Almanya’daki Türk toplumuna verdiği değerin bir göstergesidir. Kendilerine Almanya’daki Türk toplumu adına şükranlarımı sunuyorum.” şeklinde konuştu.

        Zorlu yolculuğun önemli bir bölümünü tamamlayarak Türkiye’ye ulaşan İsmail Çevik, yolculuğu sırasında kendisini destekleyen Turkcell Europe ana sponsorluğuna, Zaman Gazetesi’ne, Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı’na ve Türk Havayolları’na teşekkür etti.