Tiyatrocu Polis, Sahte Polisin Kontör Dolandırıcılığına Kısa Film Çekti

Adana‘da tiyatrocu polisler kontör dolandırıcılığına dikkat çekmek için kısa film çekti.

Adana‘da tiyatrocu polisler kontör dolandırıcılığına dikkat çekmek için kısa film çekti. Emniyet Genel Müdürlüğü‘nün bile cep telefonlarından mesajla uyardığı konu hakkında Adana Emniyet Müdürlüğü‘ne bağlı Toplumsal Destekli Polislik Bürosu‘ndan polislerin oynadığı filmde, "konuşma anında" telsiz sesini duyurup "takip ediliyorsunuz" diyenlere inanılmaması isteniyor.

        Adana Toplum Destekli Polislik Bürosu ekipleri, yaşanmış bir olaydan hareket ederek, kontör dolandırıcılığıyla ilgili senaryo hazırladı. 4 dakikalık film, müşteri beklerken uyuklayan bir esnafın cep telefonunun çalmasıyla başlıyor. Telefonu açan esnaf, karşısında Emniyet İstihbarat Şubesinden bir amiri buluyor. Polis amiri, esnafın kullandığı hatla terör örgütü mensuplarıyla görüşme yapıldığını ve hakkında soruşturma açıldığını söyleyip iknaya başlıyor. Kısa dolandırıcılık filminde sahte polis ile vatandaş konuşurken fondaki telsiz sesinin kaynağının ise bir teyp olduğu ortaya konuluyor.

        Toplumsal Destekli Polislik Şube Müdürü Oktay Nergis, hiçbir kamu görevlisinin vatandaştan ‘takip ediliyorsunuz‘ diyerek kontör ya da para isteyemeyeceğini, bunun suç olduğunu söyledi. Tüm uyarılara rağmen mağdur vatandaşların karşılarına çıktığına değinen Nergis, "Çareyi böyle bir film hazırlamakta bulduk. İnsanımız görsellikle dolandırıcılık olayının nasıl olduğunu görerek ona göre tedbir alacaktır. Halkın dikkatini kısa film yerel ve ulusal televizyon kanallarında yayınlatarak dikkat çekmeye çalışacağız." dedi.

        Adana Emniyet Müdürlüğü’nün Toplum Destekli Polislik Şubesi geçtiğimiz yıllarda da "fal bakma, büyü bozma" gibi dolandırıcılık yöntemlerini anlattığı kısa filmler çekmişti.