Avrupa Birliği Bakanı Bağış, Siirt‘teki Saldırda Yaralanan Polis Memuru Özkan Çağlar‘ı Ziy

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Siirt‘te polis otosuna saldırı sonucu şehit edilen arkadaşının faillerini takip esnasında yaralanan özel harekat mensubu polis Özkan Çağlar‘ı tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti.

Siirt Merkez‘e bağlı Yeni Mahalle Karakolu‘nda görevli olan ve devriye görevi yapan polis otosuna 15 Temmuz günü uzun namlulu silahlarla yapılan saldırı sonucu Komiser Osman Demir şehit olmuş, saldırı sonrası Siirt Emniyet Müdürlüğüne bağlı Özel Hareket ekipleri saldırganların peşine düşmüş ve bir saldırganı ölü olarak ele geçirmişti. Terör örgütü mensuplarıyla yaşanan çatışmada yaralanan özel harekat mensubu Özkan Çağlar‘ın tedavisi Ankara‘da devam ediyor.

Bakan Bağış dün yapılan Bakanlar Kurulu sonrası, tedavisine Ankara Hacettepe Hastanesi‘nde devam edilen Çağlar‘ı ziyaret ederek, sağlık durumu hakkında doktorlardan bilgi aldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan‘ın geçmiş olsun dileklerini ve selamlarını ileten ve kısa bir süre Çağlar ile sohbet eden AB Bakanı Bağış, terör ve şiddet ile hiçbir amaca ulaşılamayacağını belirtti ve Türkiye‘nin ve AK Parti hükümetinin tüm sorunlarda olduğu gibi terör sorununun da üstesinden geleceğini vurguladı. Memleketi

Siirt‘te böylesi bir saldırının düzenlenmiş olmasından ayrıca büyük üzüntü duyduğunu belirten Egemen Bağış, teröristlerin akıttıkları kanda boğulacaklarını söyledi. Bağış, "?Osman komiserimizin kanı kurumadan bu hain saldırıya gerekli cevabı vererek terör örgütüne ve yandaşlarına gittikleri yolun yanlış olduğunu en sert ve net şekilde gösteren Siirt Emniyet Müdürlüğüne ve özel harekat şubesi mensuplarına teşekkür ederim. Bu olay bizlere terörle ve teröristle profesyonel mücadelenin önemini göstermiştir.

Özel harekat, bölgedeki etkinliği arttıkça terörün korkulu rüyası haline gelmeye devam edecektir. İnanıyorum ki güvenlik görevlilerimize yapılan bu saldırıdan benim gibi tüm Siirtli hemşerilerim de büyük üzüntü duymuşlardır. Diyarbakır ve Siirt‘te verdiğimiz şehitlerden sonra inanın ağzımızdan çıkan her söz kalbimizi, yüreğimizi acıtıyor. Ama metanetimizi, sabrımızı ve aklıselimi muhafaza etmek, moralimizi bozmamak durumundayız. Terörle hiçbir şey elde edilemeyeceği bilinmelidir. Bize düşen, terörün

oluşmasını istediği havaya teslim olmamak, devletçe ve milletçe topyekün bir şekilde bu mücadeledeki kararlılığımızdan taviz vermemektir. Ben tüm şehitlerimize Allahtan rahmet, çalışma arkadaşları ve ailelerine sabır ve başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum" dedi.

Kaynak: İHA