Maliye Bakanı’Ndan Hesap Uzmanları‘na: Teftiş Ortadan Kaldırılmıyor-4

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, denetimin tek çatı altında toplanmasıyla başlayan tartışmalara açıklık getirdi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, denetimin tek çatı altında toplanmasıyla başlayan tartışmalara açıklık getirdi. Hesap uzmanlarının gazetelere verdiği ilanları değerlendiren Şimşek, “Kurulların birleştirilmesi hususu çok önemli bir reform. Bu reform ile hiçbir birimin kapatılmıyor. ‘Teftiş ortadan kaldırılıyor, vergi denetiminde zafiyet olacak‘ gibi argümanlar gerçeği yansıtmıyor.” dedi.

    Mehmet Şimşek, Maliye Bakanlığı’nda açıkladığı bütçe rakamlarının ardından soruları cevapladı. Hesap uzmanlarının ilanıyla ilgili değerlendirmeye ilişkin soruya, kurulların birleştirilmesini önemli bir reform olduğunu belirterek cevap verdi. Bu reformun birkaç amacı olduğunu aktaran Şimşek, öncelikle çok başlılığının ortadan kaldırılacağını ve verimliliğin artırılacağını kaydetti. Vergi denetiminde uzmanlaşma ve işbirliğinin sağlanmasını hedeflediklerini aktaran Şimşek, şunları söyledi:

    “Vergi denetiminde performans sistemini getirdik. Vergi denetim elemanlarının müfettişlerin ortaya koyduğu performansı çok önemsiyoruz. Meslek mensuplarının yetkinliğinin arttırılması amaçtır. Vergi denetimini güçlendirdik. Hiç kimse, maliye teftiş kurulu kapatıldı diye gelmesin. Bu doğru değil. Bütün elemanlarını tek çatı altında topladık. Hiçbir birimin kapatıldığı anlamına gelmiyor. Teftiş ortadan kaldırılıyor, vergi denetiminde zafiyet olacak gibi argümanlar gerçeği yansıtmıyor.”

    "MEMURU ENFLASYONA EZDİRMEYECEĞİZ"

    Bir gazetecinin, “Toplu sözleşme yapacak memurun bütçeye olası risk olarak görüyor musunuz?” sorusuna Şimşek, memurun enflasyona ezdirilmeyeceğini vurguladı. Şimşek, düşük maaş alan memurlara yüksek, yukarıdakilere enflasyonun üstünde zam yapılacağını aktardı.

    "AB’DE LİDERLİK ZAAFI VAR"

    Güney Kıbrıs ile ilişkilerin dondurulacak olmasının ekonomiyi etkileyip etkilemeyeceğinin sorulması üzerine Şimşek, “Ekonomik anlamda herhangi bir ciddi sıkıntı görmüyorum. Avrupa Birliği sürecinde arzulanan ivme yakalanmamış olur. AB’den kaynaklanan yavaşlama vardır. AB’de bir liderlik zafiyeti vardır. AB bu sıkıntıların bize yansıması vardır.” dedi.

Bitti...