Kastamonu Bilim, Sanayi Ve Teknoloji Müdürlüğü‘ne Selahattin Dinler Getirildi

Ülke genelinde olduğu gibi Kastamonu‘da da Ticaret ve Sanayi İl Müdürlüğü, Kastamonu Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü‘ne dönüştürüldü. Yeni kurumun müdürlüğüne ise Selahattin Dinler getirildi.

Yeni kabinenin oluşturulmasının ardından Ticaret ve Sanayi Bakanlığı, 4 birimini yeni kurulan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı‘na devir etmişti. Yeni Ticaret ve Sanayi Bakanlığı‘nın ismi ise Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı‘na dönüştürülmüştü. Bakanlık düzeyindeki görev devir teslimleri ve tabela değişikliklerinin ardından illerde de müdürler belirlendi. Ticaret, Sanayi ve Bilim Bakanı Nihat Ergün‘ün onayı ile Kastamonu Ticaret, Bilim ve Sanayi Müdürlüğü‘ne Selahattin Dinler atandı. Görevi vekaleten getirildiğini belirten Dinler, "Artık Ticaret ve Sanayi Müdürlükleri de bilim ve teknolojilerin içerisinde yer alacak. Bu değişikliğin ülkemiz ve bölgemizin gelişmesinde aktif rol olacağı kanaatindeyiz. Yaşanan değişiklikler ve eklenen görevler nedeniyle sorumluluğumuz bir kat arttı. Sorumluluğun bilincinde hareket ederek, hızlı şekilde yapılanmamızı tamamladık. Etkin bir şekilde hizmetlerimizi sürdürmek istiyoruz. Yeni yapılanma bölgemize ve ülkemize hayırlı olsun" dedi.

Öte yandan Müdürlük tabelaları da değiştirildi.

SELAHATTİN DİNLER KİMDİR?

Eskişehir İktisadi ve Ticari ilimler Akademisi‘nden mezun olan Dinler, Samsun Vezir Köprü ilçesinde öğretmen vekili olarak başladığı kamu görevinde Ankara Sigorta İl müdürlüğü, Kastamonu Sigorta Müdür Yardımcılığı, Karabük Sigorta Kurucu İl Müdürlüğü görevlerini de başarıyla yürütmüştü. Bakanlık Müşaviri olan Dinler, 2002 yılında Kastamonu Ticaret ve Sanayi İ müdürlüğü görevine atanmış, 9 yıldır bu görevini sürdürmekteydi.

Kaynak: İHA