Fethiye’Ye Butikşehir Projesi Hazırlanacak

Fethiye Belediyesi tarafından ilçeye bir kent meydanı kazandırmak ve sirkülasyonu sağlamak amacıyla ‘Butikşehir’ projesi hayata geçirilecek.

Fethiye Belediyesi tarafından ilçeye bir kent meydanı kazandırmak ve sirkülasyonu sağlamak amacıyla ‘Butikşehir’ projesi hayata geçirilecek.

    Sahil bandı, Dispanser Caddesi ve Uğur Mumcu Parkı’nı içine alacak projenin hazırlanması için Kent Konseyi’nden izin alındı. Ağustos ayı sonuna kadar hazırlanması düşünülen proje Özel Çevre Koruma Kurumu (ÖÇKK)’nun onay vermesi halinde 2012 yılının Mayıs ayına kadar tamamlanacak.

    3 yıldır toplanamayan Fethiye Kent Konseyi, ilçenin kent meydanını tartışmak üzere toplandı. Uzun zamandır toplanmadığı için yönetim kuruluna yeni üyeleri dahil eden konsey, başkanlığa da Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’yı yeniden getirdi. Seçimlerin ardından Fethiye Belediyesi tarafından yapılan çalışmanın projelendirilmesi için konseyin onayı alındı. Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Metin Talaş, çalışma hakkında konsey üyelerine bir sunum gerçekleştirdi. Kentin çehresini değiştirecek proje hakkında bilgiler veren Talaş, daha önce başlatılan Sahil bandı Projesi ve Dispanser sokak projeleri ile birleştirilerek Fethiye’nin yeni kent meydanını oluşturacak projenin isminin Butikşehir olduğunu açıkladı. 2012 yılı ortalarına yetişmesi planlanan proje ile Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi‘nin de içinde bulunduğu Uğur Mumcu Parkı’nın yeniden düzenleneceğini aktaran Metin Talaş, “Proje ile 28 bin 704 metrekare alana sahip parkın 3 bin metrekarelik bölümü otopark, 8 bin metrekarelik bölümü kent meydanı ve kalan bölümü de halkın kullanım alanı olarak belirlenecek. Henüz taslak aşamasında olan çalışma için konseyden onay alındıktan sonra Ağustos ayı sonunda proje hazırlanacak. Hazırlanan bu proje ÖÇKK’nın onayına sunulacak. Eğer ÖÇKK’da geciktirmeden onay verirse 2012 Mayıs ayında proje hayata geçirilmiş olacak.” dedi.

Proje kapsamında halen meydanda bulunan ağaçların kurtarılacağını söyleyen Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ise, kurtarılamayan her ağacın yerine 10 ağaç dikileceği sözü verdi. Hazırlanan taslak projede kent kimliğini yansıtan ögelerin bu meydanda toplanacağını ifade eden Saatcı, su ve ışık gösterileri ile süslenecek çalışmalarla Fethiye’nin yeni kent meydanının oluşturulacağını belirtti.

    Fethiye Kent Konseyi’nin onayına sunulan Butikşehir Projesi, konsey üyeleri tarafından oy çokluğu ile kabul edildi.