AK Parti - BDP görüşmesi sona erdi

BDP'li Gültan Kışanak ve Selahattin Demirtaş, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve AK Parti heyeti ile BDP'nin 'Meclis'i boykot' etme kararını görüşmesi sona erdi.

AK Parti heyetinden Ahmet Aydın ise görüşme sonrası yaptığı açıklamada; Görüşme olumlu geçti, yarın yine görüşeceğiz' dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli yaptığı açıklamada; BDP ile görüşmeyi olumlu değerlendiriyoruz' dedi.

Demirtaş görüşme sonrası yaptığı açıklamada; Türkiye'nin en derin sorunları bile diyalog halinde çözebilir bu krizlerde umuyorum ki karşılıklı adımlar atarak son bulur. Biz sorunu hiç bir zaman yemin krizi olarak tanımlamadık, Türkiye'nin önünde sorunlar var bizim amacımız bu sorunları nasıl aşarız bunu halletmek. Bir dahaki görüşmemizde kararımızı vereceğiz' dedi.

ÇİÇEK GÖRÜŞMENİN BİR BÖLÜMÜNE KATILDI

AK Parti ve BDP'li yöneticilerin TBMM Başkanı Cemil Çiçek başkanlığındaki görüşmesi sona erdi.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, AK Parti Grup Başkanvekilleri Nurettin Canikli ve Ahmet Aydın ile Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek; BDP Grup Başkanı Selahattin Demirtaş, Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan ve Hasip Kaplan ile Siirt Milletvekili Gültan Kışanak'ın katıldığı görüşme, 1 saat 15 dakika sürdü.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, görüşmenin bir bölümüne katıldı. Çiçek'in ayrılmasından sonra iki parti heyeti arasındaki görüşmeler devam etti.

BDP'li milletvekillerinin Meclis'te kayıt yaptırmaması ve andiçmemesi ile ilgili müzakerelerde bulunmak üzere, AK Parti ve BDP'li yöneticiler biraraya geldi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek başkanlığındaki görüşmeye Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, AK Parti Grup Başkanvekilleri Nurettin Canikli ve Ahmet Aydın ile Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek; BDP Grup Başkanı Selahattin Demirtaş, Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan ve Hasip Kaplan ile Siirt Milletvekili Gültan Kışanak katılıyor.

Görüşme, Başkanlık Divanı toplantı salonunda saat 13.00'de başladı. Bu toplantı öncesinde, TBMM Başkanı Çiçek, makamında, BDP'li Demirtaş ve Kışanak ile bir süre görüştü.

AK Parti yöneticileri daha önce de Çiçek'in başkanlığında CHP yöneticileri ile iki kez biraraya gelmiş; yapılan görüşmelerin ardından ortak açıklama yapılmış ve CHP'li milletvekilleri TBMM Genel Kurulunda andiçmişti.
Kaynak: İHA