Akyazı’Lı Genç Yaralı Leyleği Hayata Döndürdü

Sakarya’nın Akyazı ilçesine bağlı Küçücek Beldesinde Ahmet Yılmaz isimli bir genç tarafından yaralı bir şekilde bulunan leylek Milli Parklar Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından koruma altına alındı.

Akyazı ilçesine bağlı Küçücek Beldesinde Ahmet Yılmaz isimli genç tarlada çalıştığı sırada gördüğü yaralı leyleğe sahip çıktı.

Uçamayacak derecede yaralı olan leyleği bulunduğu yerde alan Yılmaz, “Tarlada çalışırken gördüğüm leyleği önce eve götürdüm. Burada leyleğin yaralı olduğunu ve bunun için uçamadığını fark ettim. Evde yaralı leyleğe yemek verdim ve daha sonra mahalle muhtarı Volkan Bölükbaş’ı aradım Muhtarımız da Milli Parkları arayarak durumu onlara bildirdi” dedi

Küçücek Cumhuriyet Mahalle muhtarı Volkan Bölükbaş “Ahmet Yılmaz leyleği getirdiğinde leylek çok kötü durumdaydı. Bir ayağı kopmuştu. Bizlerde Sabri Yayla ve Ahmet Yılmaz ile birlikte hemen Milli Parklar Müdürlüğünü arayarak leyleğin durumunu anlattık. Milli parklar müdürlüğü ekipleri aramamızdan 1 saat içinde hemen geldiler ve leyleğe gerekli tedaviyi yapmak için götürdüler” diye konuştu.

Yaralı leylek Milli parklar tarafından koruma altına alınırken, tedavisinin ardından tekrar doğaya salınacağı öğrenildi

Kaynak: İHA