Adana Havaalanı‘nda 6 Saatlik Rötar Yolcuları Çileden Çıkardı

Adana‘dan İstanbul‘a sefer düzenleyen Onur Air ait yolcu uçağı teknik arıza nedeniyle 6 saat rötar yapması yolcuları çileden çıkardı.

Onur Air Hava Yolları‘nın dün akşam saat 21.55‘te Adana Havalimanı‘ndan kalkış yaparak İstanbul Atatürk Havalimanı‘na inmesi gereken 8Q 015 sefer sayılı yolcu uçağı, teknik bir arıza nedeniyle rötar yaptı. Uçağa binen 170 yolcu, yeniden terminale gönderilip burada bekletilirken, bir süre sonra İstanbul‘dan gelecek olan parça ile arızanın giderileceği ve uçağın saat 23.15‘te kalkışa hazır olacağı açıklandı. Ancak kalkış saati daha sonra 02.30 olarak değiştirildi. Belirtilen saatte başka bir uçakla

İstanbul‘a gönderilecekleri söylenen yolcular çileden çıktı. Yaşananlara tepki gösteren yolcular, zaman zaman havayolu görevlileri, zaman zaman da polisle tartıştı. Firma görevlilerinin ilerleyen saatlerden itibaren bekleyenlere ikramlarda bulunduklarını söyleyen yolcular, "Birçoğuna da yetmedi. Zaten gönderilen ikramları kabul etmedik. Bize ikramları oyalamak için veriyorlardı. Bizler mağdur edildik. Bu mağduriyetin bir an önce giderilmesi gerekirdi" dediler.

Tekerlekli sandalyeye muhtaç bir hasta olmasına rağmen oğlunu görebilmek için seyahate çıktığını söyleyen 74 yaşındaki Esin Demir, "Bende siroz, şeker ve karaciğer yetmezliği var. Bu halimle 17.00‘dan beri bekliyorum. Beni perişan etmeye ne hakları var" diye konuştu.

Bazı yolcular ise İstanbul aktarmalı olarak yurtdışına çıkacaklarını, ancak bu şartlarda İstanbul‘da binecekleri uçağı da kaçıracaklarını söyledi. Havaalanında yaklaşık 6 saat bekleyen yolcular, saat 03.45‘te uçağa bindirilerek İstanbul‘a gönderildi.

Olayla ilgili açıklama yapan Onur Air Kurumsal İletişim Direktörü Rauf Gerz, Adana - İstanbul seferini yapan 8Q 015 sefer sayılı uçaklarının teknik bir arıza nedeniyle rötar yaptığını yolcuların ise başka bir uçakla İstanbul‘a gönderildiğini söyledi. Onur Air Kurumsal İletişim Direktörü Rauf Gerz ayrıca "Yoğun yaz döneminde bu tür olaylar yaşanmaktadır. Biz Onur Air olarak bu tür olaylarda yolcularımızın mağdur olmaması için merkezimiz olan İstanbul‘da boş bir uçak bekletiyoruz. Herhangi bir arıza

durumunda İstanbul‘da beklettiğimiz boş uçağı yolcularımızın mağdur olmaması için arıza yapan uçağın yerine gönderiyoruz" dedi.

Kaynak: İHA