PMYO 2011 sınav soruları ve cevapları açıklandı (ÖSYM 2011 PMYO)

2011 PMYO soruları ve cevapları ÖSYM tarafından açıklandı. 2011 PMYO soruları ve cevap anahtarı sitemizde. Polis olmak isteyenlerin kaderini belirleyecek olan 2011 PMYO sınavı soruları ve detayları burada!

2011 PMYO soruları ve cevapları ÖSYM tarafından açıklandı. 2011 PMYO soruları ve cevap anahtarı sitemizde. Polis olmak isteyenlerin kaderini belirleyecek olan 2011 PMYO sınavı soruları ve detayları burada!

Diyarbakır Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksek Okulu(PMYO)nda 457 öğrenci mezun oldu.

Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksekokulunda gerçekleştirilen törene Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, 7. Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Salih Zeki Çolak, Taktik Hava Kuvvet Komutanı Korgeneral Akın Öztürk, polis ve yakınları katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Ali Öz, Türk polisinin modern teknolojinin sunduğu bütün imkânlardan istifade etmeye çalıştığını söyledi. Yaptığı konuşmada mezun olan polislere seslenen Öz, "Okulumuzda çağdaş eğitim anlayışıyla, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, saygılı, hukukun üstünlüğüne inanan, milletine hizmeti kutsal bir görev sayan, demokrasiyi özümsemiş polisler yetişti. 2 yıl boyunca burada eğitim gören polislerimizin bütün hayatları boyunca yeniliklere açık olması gerekiyor." diye konuştu.

Komiser yardımcılığı için 252 polisin de kurs gördüğünü anlatan Öz, günümüzde polisin çağı yakalamasının ancak bilimin ışığında kendini yenilemesiyle mümkün olacağını kaydetti. Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak ise Türk polisinin her zamana düşmana karşı güvenilir koruyuculardan olduğunu kaydetti.

PMYO 2011 sınav soruları ve cevapları için tıklayınız

POLİS YARALI HALDE BİLE KURŞUN ATMADI

Geçtiğimiz günlerde bir polis aracına PKK yandaşlarının saldırısını hatırlatan Vali Toprak, yaralı halde bile polisin insanlığı düşündüğünü ve silah kullanmamaya özen gösterdiğini vurguladı. Her gün onlarca saldırıya maruz kalan polisin herkese insancıl davrandığını kaydeden Vali Toprak, “Gösterici polis karakoluna ses bombası atmak istedi. Ancak bomba göstericinin elinde patladı ve parmağını kesti. Buna rağmen polis görevini yerine getirerek göstericiyi hastaneye götürdü." dedi.
Konuşmaların ardından dönem birincisi Yahya Sönmez yaş kütüğüne çivi çaktı. Okulda ilk 10 dereceye giren öğrencilere hediyeler verildi. 457 öğrenciye protokol tarafından diplomaları dağıtıldı. Daha sonra genç polis adaylarının polislik yemini etmesinin ardından mezun olan öğrenciler kep attı.

Erzincan Polis Meslek Yüksek Okulu'nda (PMYO) öğrenim gören 158 polis adayı törenle mezun oldu. Törenin açılış konuşmasını yapan Polis Meslek Yüksek Okulu Müdür Vekili Habip Yılmaz, asayiş ve düzenin sağlanamadığı bir ülke ve toplumda hiçbir alanda gelişme ve ilerleme olmayacağını belirterek, bu bilinçle Türk polisinin modern teknolojinin sunduğu bütün imkânlardan istifade etmeye çalıştığını söyledi. Konuşmasında mezun polis adaylarına seslenen Yılmaz, “Bugün okulumuzda çağdaş eğitim anlayışıyla, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, saygılı, hukukun üstünlüğüne inanan, milletine hizmeti kutsal bir görev sayan, demokrasiyi özümsemiş, bilgili, ahlâklı, sinesi vatan sevgisiyle dop dolu, pırıl pırıl 158 genç polisimizi Emniyet Teşkilatımıza uğurlamanın sevinci ve heyecanı içerisindeyiz.” dedi.

Eğitim ve öğretimin toplumların kalkınmasındaki rolünün her geçen gün daha iyi anlaşıldığını ifade eden Yılmaz, “Günümüzde devletimizin, ülkesiyle ve milletiyle bölünmez bütünlüğünün sağlanmasında çok büyük emeği olan Emniyet Teşkilatımıza kazandıracağımız polislerimizin mesleki eğitimleri de o denli önem arz etmektedir. Günümüz polisinin çağ yakalaması, ancak bilimin ışığında daima kendisini yenilemesiyle mümkün olacaktır. Devlet ve milletimizin her türlü düşmanlarına karşı göğsünü siper ederek, ay yıldızlığı bayrağımızı eşsiz vatanımızın her yerinde dalgalandıracaklarına, halkımızın huzur ve güvenliği ile birlikte, beraberliğimizi bozmak isteyen hainlerin korkulu rüyaları olarak, onlara asla fırsat vermeyeceklerine, polislik mesleğinin zor ama fedakarlık isteyen kutsal bir iş olduğuna inanarak, suç ve suçlularla mücadele edeceklerine inancım tamdır.” diye konuştu.

ÖĞRENCİLER SICAĞA DAYANAMADI

Törende, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdür Vekili Habip Yılmaz’ın konuşması sırasında havanın sıcak olması nedeniyle mezun öğrencilerden 3’ü baygınlık geçirdi. Öğrencilere okul bahçesinde bulunan 112 Acil Servis ekipleri müdahale etti.

Konuşmaların ardından dönem birincisi Serkan Yıldız yaş kütüğüne plaket çaktı. Okulda ilk 10 dereceye giren öğrencilere hediyelerin verildiği törende, daha sonra Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi ve Gençliğin Atatürk'e cevabı okundu. 158 polis adayına protokol mensupları tarafından diplomaları verildi. Genç polis adaylarının polislik yemini etmesi ve geçişle tamamlanan tören sonunda mezun öğrenciler şapkalarını havaya atarak mezuniyet coşkusunu yaşadı.

PMYO bahçesinde düzenlenen törene Belediye Başkanı Yüksel Çakır, kurum amirleri ve polis adaylarının aileleri de katıldı.