‘Gıda Sanayindeki Yenilikçi Fırsatlar‘ Konulu Toplantı

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Gıda Mühendisliği Bölümü ile Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) işbirliğinde gıda sektörü temsilcilerine yönelik düzenlenen ‘Gıda Sanayindeki Yenilikçi Fırsatlar‘ konulu toplantı ITSO Konferans Salonu‘nda gerçekleştirildi.

Çok sayıda gıda sektörü temsilcisinin katıldığı toplantıda konuşan Türkiye Gıda Güvenliği Derneği Başkanı Samim Saner, gıda güvenliğini, gıdanın tarladan sofraya kadar tüketici sağlığını bozmayacak şekilde gelmesini sağlayan bilimsel disiplin olarak tanımladı.

Gıda güvenliğinin sağlanamadığı durumlarda itibar kaybı, kötü tanıtım, malları iade edilmesi, gıda zehirlenmeleri ve yasal işlemlerin sözkonusu olduğunu belirten Saner, iş kaybının meydana geldiğini söyledi.

Saner, yapılan araştırmalar sonunda Türkiye‘de insanların en çok trafik kazasından sonra gıda zehirlenmesinden korktuklarının ortaya çıktığını belirterek, “İnsanların başına gelmelerinden en çok çekindikleri şey yüzde 88 ile trafik kazası. Sağlıklarının gıdalar ya da herhangi bir tüketici ürünü ile bozulabilmesinde ise oran yüzde 86” dedi.

Avrupa‘da sebzelerden insanların tüketimi sonucu geçen ‘kolibasili‘ virüsü nedeniyle İspanya‘da 36 kişinin öldüğünü ve bu nedenle İspanyol üreticilerin iflasın eşiğine geldiğini kaydeden Saner, gıda güvenliğinin Türk üreticisi açısından önemine değindi.

Kaynak: İHA