Patlamadan Sonra Hastaneden İlk Açıklama Geldi

Çorum Özel Hastanesi‘nde dün gece geç saatlerde meydana gelen patlamadan sonra bir basın toplantısı düzenleyen Hastane Yönetim Kurulu Başkanı Op.

Çorum Özel Hastanesi‘nde dün gece geç saatlerde meydana gelen patlamadan sonra bir basın toplantısı düzenleyen Hastane Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Erdal Orhanoğlu, "Patlamanın maddi hasardan ibaret olması, ölü ve yaralı olmaması en büyük tesellimiz." oldu dedi. Patlama sırasında çok yüksek bir ses duyulduğunu söyleyen Orhanoğlu, kapı ve pencerelerde maddi hasar oluştuğunu, geceden itibaren yapılan çalışmalarla da yeni kapı ve pencerelerin takıldığını belirtti. Hastanenin hizmet vermeye devam ettiğini söyleyen Orhanoğlu, şunları kaydetti: "Patlamadan dolayı herhangi bir hasta tahliyesi yapılmadı, çünkü patlama sadece giriş katta hasara yol açtı. Patlamanın maddi hasardan ibaret olması, ölü ya da yaralı olmaması en büyük tesellimiz. Olay yeri inceleme raporu henüz çıkmadı ancak patlamanın elektrik kontağından çıktığı tahmin ediliyor. Patlamanın ardından tüm yetkililer olay yerine gelmiş, gereken tedbirler alınmıştır. Biz tüm yetkililere ve hastane personelimize teşekkür ediyoruz. Yazılı olarak da Sağlık Bakanlığımıza gerekli bilgiler verilecektir. Patlamanın olduğu laboratuvarda da gerekli yenilemeler yapıldı, şu an kullanımda, herhangi bir sorun yok."

Buhara Evler Mahallesi Buhara Sokak‘taki özel hastanenin laboratuvarında dün gece patlama meydana gelmiş, patlama büyük hasara neden olmuştu.