Gaziantep Su Sporlarına Damgasını Vurdu

Yüzme Antrenörü ve Beden Eğitimi Öğretmeni Cengiz Bingül, Gaziantep‘in; Türkiye Su altı Federasyonu Paletli Yüzme Genç ve A Milli Takımı‘na 8 milli sporcu göndererek damgasını vurduğunu söyledi.

Cengiz Bingül yaptığı açıklamada, çalışmalara 2010 yılının Kasım ayında başladıklarını belirterek, "Gaziantep 2011 yılında su sporlarına bir kez daha damgasını vurdu. Çalışmalarımıza 2010 yılının Kasım ayında başlamıştık. 2010 yılından beri 6 müsabakaya katıldık. Bu müsabakaların finalini de 1-3 Temmuz tarihleri arasında Bursa‘da yaptık. Su altı sporlarına 8 milli sporcu verdik. Milli takımla Macaristan‘a gidecek kafilede Gaziantep‘ten 8 sporcu yer alacak. Bu bizim için övünç kaynağıdır" dedi.

Kendilerine destek veren Gençlik ve Spor İl Müdürü Nuri Öcal‘a teşekkür eden Bingül, "Kendileri bize her türlü çalışmada destek verdi" diye konuştu.

Bingül, son zamanlarda yüzmeye ciddi yatırımlar yapıldığını ifade ederek, "Son 1,5 yıldır özellikle Şehitkamil Belediyesi aracılığıyla Gaziantep‘te başlatılan havuz projeleri İl Özel İdaresi, Gençlik Spor Genel Müdürlüğü ve diğer belediyelerimizin çalışmalarıyla beraber yaklaşık 4-5 havuzun inşa edilmesi bizi mutlu ediyor ve gelecek adına daha da umutlandırıyor. Su sporlarına gönül vermiş antrenörler ve veliler adına bu çalışmaların yapılmasından dolayı çok mutluyuz. Gaziantep‘in potansiyeline yakışır su sporları tesisi şuan için yoktur. Önümüzdeki 2 yıl içinde modern tesisler, uluslar arası müsabakalara ev sahipliği yapacak şekilde düzenleniyor. Bu da Gaziantep‘in ve Türkiye‘nin su sporlarında başarı çıtasını daha yukarılara çıkaracaktır" şeklinde konuştu.

Havaların aşarı sıcak olmasıyla birlikte derelere, göletlere ve barajlara girerek serinlemeye çalışan insanlara da seslenen Bingül, şunları söyledi:

"Dere ve göletlerde boğulma haberlerini gördüğümüzde gerçekten üzülüyoruz. Bölgemizde zaman zaman 40 dereceyi aşan sıcaklıklarda insanlar serinlemek için akıntılı sulara, göletlere, derelere, baraj sularına, kaynak sularına korumasız şekilde giriyorlar. Bu da istenmeyen sonuçlar doğruyor. Çok iyi yüzme bilinmesi bu sulara girmeyi doğru hale getirmiyor. Vatandaşlarımıza, bu sularda yüzmeleri yerine havuzlara ve güvenli yerlerde yüzmelerini tavsiye ediyoruz."

Kaynak: İHA