Adıyaman Merkezi Hastane Randevu Sistemine Geçiyor

Adıyaman Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş, 11 Temmuz tarihinden itibaren Merkezi Hastane Randevu Sistemi’ne (MHRS) geçileceğini açıkladı.

Sağlık Bakanlığı tarafından ilk olarak Erzurum ve Kayseri illerinde daha sonra 41 ilde uygulamaya koyulan Merkezi Hastane Randevu Sistemi’ne 11 Temmuz 2011 tarihinden itibaren Adıyaman‘da da geçiliyor. Adıyaman‘daki yataklı tedavi kurumları ile Ağız ve Diş Sağlığı merkezinde bu sistem uygulanacak.

İl Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş, Sağlıkta Dönüşüm Programı içerisindeki önemli çalışmalardan bir tanesi olan MRHS‘nin amacını açıkladı. Taş, "Hastanelerde daha iyi bir kaynak planlanması yapılarak vatandaş hasta memnuniyetinin artırılması, hastanelerde kuyrukların azaltılması, hastanelerde kaynak kullanımının ve dağıtımının ölçülmesi suretiyle, sağlık hizmetleri sunumunun, verim ve kalitesinin artırılması ve MHRS verileriyle, sağlık politikaları geliştirilmesine yardımcı olmaktır. 11 Temmuz‘dan itibaren Adıyaman Devlet Hastanesi, Adıyaman 82. Yıl Devlet Hastanesi, Adıyaman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, Adıyaman Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Besni, Gölbaşı, Kahta Devlet Hastaneleri ile Çelikhan ve Tut Entegre Devlet Hastanelerinde mevcut randevu sistemlerinin tamamı kaldırılarak, MHRS Çağrı Merkezi olan 182 telefon hattı üzerinden hastane randevuları verilecektir. Vatandaşlar randevu almak istediği tarihten en az 1 gün önce ev, iş ya da cep telefonlarının herhangi bir tanesinden direk olarak 182 numaralı Merkezi Hastane Randevu sistemi çağrı merkezini arayarak çıkan canlı operatöre TC Kimlik Numarası ve randevu almak istediği hastaneyi bildirerek istenilen gün ve saatte, istenilen branşta, seçtiği hekime randevu alabilecektir. Randevu iptali durumunda da randevu zamanından önce 182 numaralı MHRS çağrı merkezi aranarak iptal gerçekleştirilebilecektir" dedi.

Kaynak: İHA