Bdp‘li Kışanak: Biz Özgürce Yaşamaya Başlayacağız

Bağımsız Demorasi Partisi‘nin (BDP) Batman‘da düzenlediği mitingde konuşan eski eş Genel Başkan ve Siirt Bağımsız Milletvekili adayı Gülten Kışanak, “On binlerce Batmanlı bu alanı doldurarak özerkliğe evet dedi. Bunu görmeseler biz özgürce yaşamaya başlayacağız” dedi.

Bağımsız Demorasi Partisi‘nin (BDP) Batman‘da düzenlediği mitingde konuşan eski eş Genel Başkan ve Siirt Bağımsız Milletvekili adayı Gülten Kışanak, “On binlerce Batmanlı bu alanı doldurarak özerkliğe evet dedi. Bunu görmeseler biz özgürce yaşamaya başlayacağız” dedi.

Batman Bağımsız Milletvekili adayları Ayla Akat Ata ile Bengi Yıldız için Basın Kavşağı Farabi Hastanesi önünde düzenlenen miting büyük ilgi gördü. Mitinge Siirt milletvekili Bağımsız adayı Gülten Kışanak, BDP Eş genel Başkanı Hamit Geylani, AP üyesi Feleknaz Uca, Belediye Başkanları, İl Eş Başkanları ve partililer katıldı.

Miting alanına girmek isteyen partililer 10 ayrı girişte kurulan arama noktasında polis tarafından aranarak alana alındı. Mitingin düzenlendiği alanda bulunan binalara Milletvekili adayları Ata ve Yıldız ile terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan‘ın posterleri asıldı. Konuşmaların başlamasının ardından yüzü kapalı bir grup, sarı kırmızı yeşil bayraklarla platforma çıktı.

Mitingi Sanatçı Deniz Deman‘ın şarkıları ile start aldı. Eski Avrupa Parlementosu üyesi Feleknaz Uca’nın yaptığı konuşmanın ardından KCK davasından tutuklu Batman Belediye Başkanı Necdet Atalay’ın gönderdiği mesaj okundu.

Batman Bağımsız Milletvekili adayı Ayla Akat Ata ise Bengi Yıldız’ın ardından yaptığı konuşmasında “Halkımız Nevruz bayramında kitlesel bir şekilde demokratik çözüm çadırına yaptığı yürüyüşle demokratik taleplerini dile getirmişti. Ama bize diyorlar ki Kürt halkı ne istediğini bilmiyor. Ama bugün bu meydan da halkımız çözüm noktasında ki taleplerini belirledi. Halkımız 4 temel talebini 20 Mart’ta belirlemişti. Kürt halkı kendi kimliğiyle, kendi diliyle, kendi kültürüyle kendi tarihiyle yaşamak istiyor.” diye konuştu.

BDP Eski eş Genel Başkanı ve Siirt Bağımsız Milletvekili adayı Gülten Kışanak ise “Kürt halkı korku duvarını aştı. Meydanlarımız özgürleşti. Kırlarımız, köylerimiz dağlarımız özgürleşti. Değerli halkımız bugün büyük bir gururla şunu görüyoruz. Bu demokratik özerklik şölenlerini 13 Haziran’da bir kez daha bu meydanlarda yapmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

BDP Eş Genel Başkanı Hamit Geylani ise Başbakan Tayip Erdoğan‘ın her gece televizyonlarda çıkıp kendilerine hakaret ettiğini belirtip; "Bize de cevap hakkı düşüyor. Yoksa ben bütün konuşmalarımı Kürtçe yapmak istiyorum. Sevgili dostlar, Erdoğan’a göre Kürt halkı bir gün vardır, bir gün yoktur. Bir kişinin kimliği onun onuru ve özgürlüğüdür. Türkiye‘nin en büyük sorunu Erdoğan‘ın sorunudur. Bunu da siz çözeceksiniz. Erdoğan, partimizin Elazığ‘da MHP‘ye destek verdiğini söylüyor. O partiye günahımızı bile vermeyiz. O tele-kulak uzmanı Kürtlerin ezanı Kürtçe okuduğunu söylüyor ki bu da yalan. Bizler değişmeyen dört kutsal kitaba saygı gösteriyoruz." diye konuştu.

Konuşmalardan sonra tarihi Batman mitingi Hozan Comert’in verdiği konserle sona erdi. Konserin ardından kalabalık sloganlar eşliğinde olaysız bir şekilde dağıldı.