Bakan Dinçer: 'Tuzla'da hizmetler hız kazanıyor'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Tuzla'daki organize sanayi bölgelerini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Bakan Dinçer: 'Tuzla'da hizmetler hız kazanıyor'
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Tuzla‘daki organize sanayi bölgelerini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Çalışan ve işverenlerle bir araya gelen Bakan Dinçer’e; Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, milletvekili adayları Faruk Bilal Şener ve Mehmet Doğmac’ın yanı sıra, Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın Danışmanı Ömer Faruk Sayan eşlik etti.

Bakan Dinçer, Tuzla‘daki hizmetlerin önemli bir şekilde hız kazandığını ifade etti. İşçilerle sohbet eden Bakan Dinçer daha sonra Organize Sanayi Bölgesi yönetim kuruluyla bir araya geldi. Burada yapılan toplantıda konuşma yapan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı “Herkes açısından Organize Sanayi Bölgeleri dezavantaj olarak görülmektedir. Biz bu konuya kentimize olan katkısı ve sağladığı istihdam açısından değerlendirmekteyiz. Yerel Yönetim olarak biz, OSB’ye elimizden gelen bütün katkıları sağlamak için çalışıyoruz” dedi.

Tuzla’nın OSB olmasının yanı sıra Eğitim köyü olma yolunda emin adımlarla ilerlediklerini söyleyen Başkan Yazıcı, Akfırat’taki Belediye Ek Hizmet binasını Medeniyet Üniversitesi‘ne tahsis ettiklerini söyledi.

İşsizliğin ana sorunlarından birinin mesleki işsizlik olduğunu söyleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer “Bugün ülkemizde işsizim diyenlerin yüzde 60’dan fazlasının her hangi bir mesleği yoktur. Ne iş olsa yaparım diyen bir işsiz ordusuna sahibiz. Biz mesleki eğitimi geliştirmeye yönelik bir takım tedbirler almaya başladık. Buna bir örnek verecek olursak, meslek lisesi mezunların işe alınması durumunda 2 yıl süreyle sosyal güvenlik primi işveren payını biz ödüyoruz” dedi.

Bakan Dinçer’in Tuzla programı, Oruç Reis Denizciler Kulübü ziyaretiyle son buldu.