Ak Parti Manisa İl Başkanı Murat Baybatur:

AK Parti Manisa İl Başkanı Murat Baybatur, Manisa’nın tarihe tanıklık eden bir şehir olduğuna işaret ederek, dünya standartlarına ulaşan bir kent olması için çalıştıklarını söyledi.

Manisa’da yapılan yatırımlarda önceliğin gençlere yönelik olduğunu belirten Manisa AK Parti İl Başkanı Murat Baybatur, Celal Bayar Üniversitesi’nin gelişmesi yönünde çalışmalarında aralıksız devam ettiğini söyledi. Baybatur, “Gençlere büyük önem veriyoruz. Öğrencilerimizin eğitimlerine öncelik tanıyoruz. Hükümetimiz döneminde çocuklarımızın kitapları ücretsiz dağıtıldı. Öğrencilerin aldıkları burslar 45 liradan 240 lira çıkarıldı. Ülkemizin tarihinde ilk defa en büyük pay bütçede eğitime ayrıldı. 8.5 yıllık iktidarımız döneminde okullarımız derslik sayısını 8 bin 35 den 10 bin derslik sayısına çıkardık. Üniversite öğrencilerimizin kalacağı yurt sayısını artırdık. 9 bin 405 olan yurt yatak kapasitesini 2010 yılında 14 bin 544’e çıkardık. Okullarımızda bilgisayar sayısı bin 869 iken bu sayıyı hükümetimiz döneminde 10 bine ulaştı. Önümüzdeki dönem Başbakan‘ımızın da müjdelediği gibi artık elektronik kitap dönemine geçiyoruz. Eğitime verdiğimiz öncelikle gelecek yıllarda gençlerimiz dünyayı yönetecek kapasiteye ulaşması için çalışıyoruz. Bütün belediyeler tarafından üniversite öğrencilerine verilen bursu CHP anayasa mahkemesine şikayette bulunarak kaldırttı. Oysa ki bir çok üniversite öğrencimiz belediyeler aracılığıyla aldığı burslarla eğitimine devam ediyordu. ”diye konuştu.

ENGELLİLERİN ENGELİNİ KALDIRDIK

Engelli vatandaşlara AK Parti hükümeti döneminde büyük kolaylıklar ve hizmetler verildiğini hatırlatan AK Parti İl Başkanı Murat Baybatur; “Engelli vatandaşlarımıza maaş bağlandı. Bazı engellilere bakan ebeveynlere de onlara baktığı için ek maaş verildi. Yalnızca Manisa’da 450 bedensel engelliye akülü araç, birçoğuna tekerlekli sandalye verildi. Engelli vatandaşlarımızın eğitim alması için aynı şartlarda kolaylıklar sağlandı. İşitme engeli olan vatandaşlarımıza, görme engelli vatandaşlarımıza yönelik İş-Kur aracılığıyla kurslar açılarak meslek edinmeleri sağlandı. Kurs boyunca 450 lira maaş alarak kurs bitiminde ise İş-Kur engellilerimize istihdam imkanı sağlıyor. Zihinsel engelli çocuklarımızın eğitim alabilmesi için Manisa’da bir çok mahallede tedavi ve rehabilitasyon merkezlerinin yapılmasını sağladık. Bütün engelli vatandaşlarımızın engellerini kaldırdık. Yıllarca evinden çıkamayan engelli vatandaşlarımız aldıkları akülü araçlarla toplum içerisine girmeye başladı. Sokağa çıkıp toplumun içinde yerini aldı.”şeklinde konuştu.

12 Eylül 2010 yılında yapılan referandumda kadınlara yönelik pozitif ayrımcılığın kazandırıldığını anlatan Baybatur, kırsal alanlarda yaşayan kadınlarında meslek sahibi olması için yine İş-Kur aracığıyla halıcılık ve konfeksiyon gibi kursların açıldığını kaydetti. Baybatur konuşmasına şöyle devam etti. “Kadınlarımıza referandumda pozitif ayrımcılık gibi önemli bir hak kazandırıldı. Özellikle kırsal alanlarda yaşayan kadınlarımızın meslek ve iş sahibi olması için çeşitli kurslar açıldı. Kadınlarımızı bu kurslar süresince maaş aldıkları gibi kurs sonunda iş imkanı sağlandı. Demirci ve Kula gibi ilçelerimiz başta olmak üzere burada meslek edinen kadınlarımız iş imkanı buldu. Kadın girişimcilere yüzde 10 oranında pozitif ayrımcılık yapılması sağlanıyor. Çalışan annelere kreş desteği sağlamayı hedefliyoruz ve projelerimiz içinde bunlar var. Kadınlarımıza uygulanan şiddeti önlemek ve engellemek için yasal düzenlemeler yapıldı. Kadın sığınma evlerinin sayısını artırdık.”

KÖYLER YAŞANABİLİR HALE GELDİ

AK Parti hükümetinden önce suyu olmayan köylerin bulunduğunu hatırlatan İl Başkanı Murat Baybatur, Manisa’da 157 köyün içme suyu olmadığını belirterek, bu gün gelinen noktanın ise her evin içinde musluklardan suyun akmasının sağlandığını kaydetti. Baybatur, köylerin mahalle ve sokak aralarının parke taşı ile döşendiğini ifade ederek şehirlerdeki hizmet kalitesinin köy ve kırsal alanlara taşındığını söyledi. Baybatur şöyle konuştu: “Biz iktidara gelmeden önce içme suyu olmayan köylerimiz vardı. Yolları kışın çamurdan yazın tozdan dumandan görünmeyen köylerimiz vardı. Şimdi köylerimizde alt yapı hizmetlerini tamamladık. İçme suyu olmayan, yolu asfalt olmayan köyümüz kalmadı. Köylerimizin kanalizasyonlarını tamamladık. Çok az köyümüzün kanalizasyonu tamamlanmak üzere. KÖY-DES aracılığıyla köylerimizin gelişmesini sağladık. Artık köylerimizin sosyal ihtiyaçları giderilmeye başlandı. Gelinen nokta artık köydeki çocuklarımız çocuk oyun parkları istiyor. Şehirde ne varsa köylerimizde de aynı hizmetler var.”

MANİSA SANAYİDE ÖRNEK KENT

Dünya ülkelerinde kriz yaşanırken Türkiye’de sanayinin hızla geliştiğine dikkat çeken Baybatur, geçen yıl Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘İcraatın İçinden‘ programında Manisa’yı örnek gösterdiğini hatırlattı. Baybatur, “Manisa Organize Sanayi Bölgesi (OSB) her geçen gün gelişiyor ve büyüyor. Manisa OSB ise dünyaya örnek gösterilen bir şehir oldu. Dünyanın en güvenilir yatırım kenti seçilen Manisa, her geçen gün büyük yatırımcılar tarafından takip ediliyor ve büyük fabrikalar kuruluyor. 4 ve 5. bölgeler doldu. Başbakanımız geçen yıl Manisa’ya geldiğinde 20 civarında fabrikanın temelini atıp bazılarının açılışını yaptı. ‘İcraatın İçinden‘ programında Manisa’yı örnek göstererek yatırımlara inanmayan muhalefet partilerinin Manisa’yı gelip görmelerini istedi. Bu yıl da Manisa’ya gelen Başbakanımız yine 20‘ye yakın fabrikanın temelini atıp açılışını yaptı. Manisa sanayisi her geçen gün gelişerek büyüyor. Dünyaya örnek olan Manisa tarımsal sanayinin de gelişmesiyle birlikte dünyanın sanayide marka şehirlerinden birisi olacak.” diye konuştu.

TARIMDA DEVRİM YAPTIK

Tarımın gelişmesi için 8.5 yıllık iktidarları döneminde önemli derecede desteklerin verildiğini ifade eden İl Başkanı Murat Baybatur, bu süre içinde Manisa’da 12 milyon fidan dağıtıldığını kaydetti. Baybatur, ithal edilen ceviz ve badem gibi ürünler başta olmak üzere zeytin, kiraz, çilek başta olmak üzere çok çeşitte fidanın dağıtımının yapılarak üreticinin desteklendiğini söyledi. Baybatur, şu ifadeleri kullandı: “Damızlık büyük ve küçük baş hayvan desteği verdik. Tarımın gelişmesi ve büyümesi için fidan dağıtımda bulunduk. Yapılan sondajlarla kırsal alanlarda sulu tarıma geçilmesini sağladık. Yapılan büyük ve küçük göletler sulu tarımın gelişmesini sağladı. Damlama ve sulama sisteminde yüzde 50 destekleme veriliyor. Ayrıca tarım sigortasında da aynı oranda destek sağlanıyor. Alaşehir de kurulan gümrükle üreticimiz üzümünü ve diğer ürünlerini kapakları bir daha açılmamak üzere ihracatını buradan yapıyor. Tarımda üretim girdilerini düşmesini sağlamak için gübrenin daha ucuza mal edilmesi için İran’dan 650 milyon dolara gübre fabrikası aldık. Artık gübre üreticimize daha ucuza mal oluyor. Havza sistemiyle bölgesel ürünlerin desteklenmesini sağlıyoruz. Konya da üzüm desteklenmeyeği gibi Manisa’da da buğday destek almayacak. Bölgeye uygun ürünlerin desteklenmesiyle tarımda kaliteyi artırmayı hedefledik. Beyaz Altın Pamuk eskisi gibi ürün desteğini almaya başladı. Manisa’da tütünün yerine alternatif ürün desteği yaparak zeytinciliği ön plana çıkardık. Köprübaşı ve Gölmarmara gibi ilçelerimizde çilek üretimi başladı. Bazı köy ve beldelerimizi ürün bazlı merkez haline getirdik”

MANİSA MARKA KENT

Manisa Spil Dağı’nın turizmde tercih edilen bir bölge olması için yeni projelerin hazırlandığını vurgulayan Baybatur Spil Dağı ile ilgili projeyi şöyle anlattı: “Otellerden teleferiğe kadar farklı projelerin yapılmasına imkan veren Spil Dağı Milli Parkı imar planları, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı’nca onaylandı. Spil için hazırlanan imar planında atıcılık, dağcılık, cirit oyunları ve binicilik için alanlar bulunacak. Alanda, iki futbol, üç idman sahası düzenlenecek. Dağda iki ayrı otel inşa edilecek. Biri 100, diğeri 200 yataklı otelin yanı sıra Manisa lalesi araştırma alanı oluşturulacak. Gölet çevresi düzenlenecek ve mini golf alanı yapılacak. 56 bin metrekarelik alanda yapılaşma gerçekleştirilecek. Ticaret alanları için 16 bin metrekare yer planlandı. Alanda, Mevlevihane mevkiinden Karadağ mevkiine kadar, yaklaşık 6.5 kilometrelik iki duraklama istasyonu bulunan teleferik tasarlanıyor. Ayrıca bungalov evler, geleneksel yapıyı temsil eden bir görünüme kavuşturulacak. Çadırlı kamp ve piknik alanları da oluşturulacak ve otoparklar yapılacak. Milli park içinde atlarla gezilebilecek."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Manisa mitingi sırasında verdiği müjdelerden birisi olan Sabuncubeli Tüneli’nin ihalesinin 1 Haziran tarihinde yapıldığını belirten AK Parti Manisa İl Başkanı Murat Baybatur, tünelin insan hayatı için önemli olduğunu söyledi. Yüksekliğinden dolayı birçok kamyonun frenlerinin arıza yapması sonucu kazaların meydana geldiğini ve kışın kapanma durumuna gelen Sabuncubeli’nin tünelin yapılmasıyla birlikte İzmir’le mesafenin de kısalacağını belirtti. Karşılıklı iki tünelden oluşacak olan tünelin yapılmasıyla birlikte Manisa sanayisinin ve ekonomisinin hızla gelişiminin sağlanacağının belirtti.

MANİSA BÜYÜK ŞEHİR OLUYOR

AK Parti Manisa İl Başkanı Murat Baybatur, Manisa’nın büyük şehir olmasıyla birlikte dev yatırımların kısa sürede yapılacağının altını çizdi. Baybatur, “Manisa’nın büyük şehir olma müjdesini yine başbakanımız verdi. 1014 de yapılacak olan yerel seçimlere artık Manisa büyük şehir belediyesi olarak hazırlanıyoruz. Çalışmalarımızı tamamlamak üzereyiz. Büyükşehir olmakla birlikte Manisa’nın marka kent olma yolundaki çalışmaları daha da ivme kazanacak. Manisa gelişmeye daha açık olacak. Manisa için hayal olan bir çok şeyi gerçek yapıyoruz." dedi.

Manisa için bütün çalışmalarda Bülent Arınç’ı örnek kabul ederek çalıştıklarını belirten Baybatur, Arınç’ın Manisa’dan hiçbir zaman kopmadığını söyledi. Baybatur; “Bu dönem Bursa‘dan milletvekili adaylığı kabul edildi. Ancak bizlerden hiçbir zaman ayrılmadı, bundan sonra da ayrılmayacağını Manisa mitinginde kendisini de söyledi. ‘Birbirimizden hiç kopmadık, hiç kopmayacağız.‘ demesi bizi çok memnun etmiştir. Manisalılar olarak bizi sevindirmiştir. Manisa‘mızı tüm Manisa milletvekilleri ile birlikte kucaklayacağız. Manisa‘da nereye bakarsanız bakın yapılan her hizmet AK Parti‘nin damgasını taşıyor. Bunlarda Ağabeyimiz Bülent Arınç’ın çok emekleri var. Manisalılar olarak kendisini hürmetle anıyoruz.”

Baybatur sözlerinin sonunda, "Tek bayrak, tek millet, tek vatan, tek devlet anlayışıyla sosyal barışımızı sağlayan resmi dilimiz Türkçedir. Türkiye bir bütün halinde yaşayan entegre bir toplumdur. Başbakanımızın da dediği gibi herkes ana dilini konuşmakta, ana diliyle duygularını ifade etmekte özgürdür. Buna kimsenin müdahil olmaya da hakkı yoktur. Ama sosyal barışımız için de resmi dilimizi kimsenin gölgelemeye de hakkı yoktur. Onun üzerinden spekülasyonlara girmeye hakkı yoktur. Her zaman dediğimiz gibi Tek bayrak, tek millet, tek vatan, tek devlet olarak dünyanın en güçlü ülkesi olmaya adayız. Bu gün geldiğimiz noktada dünya Türkiye’yi özenerek ve imrenerek izliyor." diye konuştu.

Kaynak: İHA