3. Uluslararası Portakal Çiçeği Plastik Sanatlar Kolonisi Başladı

İşadamı Ahmet Şahin‘in Sapanca‘daki Doğa Park adındaki çiftliğinde düzenlediği Uluslararası Portakal Çiçeği Plastik Sanatlar Kolonisi‘nin üçüncüsü, dünyanın dört bir yanından gelen misafir sanatçılarla başladı.

Hakan Körpi‘nin koordinatörlüğünü yaptığı Uluslararası Portakal Çiçeği Plastik Sanatlar Kolonisi‘nde 40‘a yakın yerli ve yabancı ressam, heykeltıraş ve mozaik sanatçıları, flamingo, yaban kazı, ördekler, turna, sülün gibi kanatlıların yanı sıra pony atlar, ceylan, yaban koyunu, minyatür keçi, tavus kuşları, flamingo ve yaban kazları ile çeşitli kanatlı ve diğer hayvanların arasında eserlerini ortaya çıkarmak için çalışıyorlar.

Sanatçıların neşeli günler geçirdiği çiftlikteki tüm masraflarını işadamı Ahmet Şahin karşılıyor. Göl kenarındaki çiftlikte doğanın essiz güzelliği ile birlikte birçok hayvan türleriyle birlikte yaşamanın hayalini kurduğunu belirten Şahin, hayalinin gerçekleşmesinin mutluluğunu yaşadığını söyledi. Şahin, çiftliğinde bu sene 3‘üncüsünü düzenlediği Portakal Çiçeği Plastik Sanatlar Kolonisinde dünyanın dört bir yanından sanatçıları bir araya getirip onlara çalışabilecekleri en uygun ortamı sağlayarak,

burada sanatçıların sınırlama getirilmeden özgürce çalışmalarını sağladıklarını anlattı. Burada ortaya çıkan eserlerin, daha önce iki kez yapılan çalışmalardaki gibi önce İstanbul ve Ankara‘da sergileneceğini anlatan Şahin, "Daha sonra da Ankara‘nın 165 metre ile en yüksek binası olan Portakal Çiçeği Recidance‘da duvar ve koridorları süsleyeceğim" dedi.

Plastik Sanatlar Kolonisi‘ni ziyaret eden Sapanca Belediye Başkanı İbrahim Uslu, şunları söyledi: "Ahmet Şahin‘in çiftliğindeki doğal güzelliklerin yanı sıra, çeşitli ülkelerden misafir ettiği sanatçılarla düzenlediği plastik sanatlar kolonisi için kendisine teşekkür ediyorum. 20 gün boyunca tek tek ilgilenerek ve yaptığı çalışmalarla sanat ve sanatçıya verdiği önemi ortaya koyarak, ilçemizde ağırladığı sanatçılarla Sapanca‘nın tanıtımına katkı yapıyor"

20 Haziran‘a kadar sürecek olan sadece özel davetlilerin ziyaret edebildiği Portakal Çiçeği Plastik Sanatlar Kolonisi‘ne bu yıl Türkiye‘den Adnan Turani, Ahmet Yeşil, Berice Nevin Berberoğlu, Çağla Göksu, Çağla Nehoş, Dilara Şahin, Avcı, Meral Pekün, Necdet Can, Neslihan Özgenç, Neslihan Öztürk, Berica Nevin Berberoğlu, Serap Gümüşoğlu, Şermin Ciddi, Azerbaycan‘dan Anar Eyni, Soltan Gara, Yaşar Guliyev, İtalya‘dan Claudia Chıanuccı, Guiseppe Nıstıco, Jaime Carvalho, Roberto Dragonı, İngiltere‘den David

Cregeen, Meksika‘dan Elizabeth Ross, Makedonya‘dan Gazanfer Bayram, Orhan Osmani, Yakup Hayro, Zarko Jakimovski, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinden Feridun Işıman, Danimarka‘dan Lone Seeberg, Kazakistan‘dan Marat Bekeyev, Almanya‘dan Ramon Noel Tetkov, Rusya‘dan Vladimir Fomichev, Zoya Norina katıldı.

Kaynak: İHA