Mhp Lideri Bahçeli İzmir‘de Halka Seslendi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "AKP hükümetinin icraat bilançosu, karanlık bir yıkım bilançosudur; etnik ayrışma, çatışma ve bölünme yolunun açılarak milli varlığın ölümcül tehlikelere atılmasıdır" dedi.

Bahçeli, İzmir mitinginde vatandaşlara seslendi. 12 Haziran‘da yapılacak seçimlerin Türkiye için bir dönüm noktası olduğunu ifade eden Bahçeli, "12 Haziran‘da yapılacak Milletvekilliği Genel Seçimi‘nin milletimize, devletimize, siyasi hayatımıza ve demokrasimize hayırlı olmasını diliyorum. Türkiye‘nin yeniden normale dönmesi ve huzurlu, istikrarlı, ekonomik gelişmişliğini sağlamış ve barış içinde yaşaması için önümüzdeki seçimin bir dönüm noktası olmasını temenni ediyorum. Bildiğiniz gibi önümüzdeki

pazar, Türk milleti büyük bir demokrasi sınavından daha geçecektir. Aziz milletimiz dokuz yıla yaklaşan AKP iktidar döneminin derin muhasebesini yapacak ve kesin hesabı görecektir. Bu çerçevede, seçimlere katılımın yüksek olması, 12 Haziran sonrası doğabilecek meşruiyet tartışmalarını bitirecektir. Her vatandaşımızın, her İzmirlinin mutlaka sandığa gitmesinde sonsuz fayda vardır. Zira nasıl bir Türkiye içinde yaşayacağınızı sizler belirleyeceksiniz. Geleceği şekillendirmek, şimdiden planlamak sizlerin

elindedir. Bu itibarla sandığa gidin, sandığa sahip çıkın ve oyunuzu kullanın" diye konuştu.

Türkiye‘nin gidişatının iyi olmadığını savunan Bahçeli, "AKP‘nin pisliklerini temizlemek, viraneye çevirdiği toplum ve devlet hayatını tedavi etmek için çaba sarf etmek gerekmektedir. İçinde bulunduğumuz vahim gidişata dur demek lazımdır" dedi.

Başbakan Erdoğan‘nı eleştiren Bahçeli, "Türkiye; etnik bölücülerin taleplerine sahip çıkan ve bunları hayata geçirmek için zaman ve fırsat kollayan, şahsi ikbal hesapları ve ihtirasların peşinden koşan ehliyetsiz, kifayetsiz, lekeli ve şaibeli kadrolar tarafından yönetilmektedir. Başbakan‘ın siyasi sicili lekelidir. AKP hükümetinin icraat bilançosu, karanlık bir yıkım bilançosudur; etnik ayrışma, çatışma ve bölünme yolunun açılarak milli varlığın ölümcül tehlikelere atılmasıdır. Bu gerçeklerin farkında

olan Başbakan Erdoğan, AKP‘nin topyekün yıkım dönemini ve bunun ağır faturasını unutturmaya çalışmak için çaresizce çırpınmaktadır. Binbir surat siyasetçi olarak sahneye çıkan Başbakan,s ürekli sahte gündem yaratmak peşinde koşmakta, sahte mağdur ve mazlum edebiyatıyla merhamet dilenciliği yapmaktadır" ifadelerini kullandı.

Terörist başının serbest bırakılacağı iddiasının var olduğunu savunan MHP lideri, "İzmir‘den Başbakan Erdoğan‘a sesleniyorum; eğer tekrar bir iktidar şansın olursa, İmralı canisini serbest bırakacak mısın? Sana oynayacağın senaryo metinlerini veren küresel destekçilerine, böyle bir söz verdin mi? Bunu açıkla Başbakan" dedi.

Başbakan Erdoğan‘ın MHP‘den korktuğunu iddia eden Bahçeli, "Güçlenmemizi hazmedememektedir. Bizi birilerinin vagonu olmakla suçlayan Başbakan, önce Büyük Ortadoğu Projesiyle eşbaşkanlığı göreviyle kimlerin taşeronu olduğunu izah etmelidir. Nitekim Başbakan Erdoğan‘ın siyasi bölücülerle Milliyetçi Hareket Partisi‘ni yan yana gösterme ahlaksızlığı tam bir rezilliktir.Türkiye bugün bölünmenin karanlık uçurumuna kadar geldiyse bunun suçlusu ve sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan‘dır" diye konuştu.

Kaynak: İHA