Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloğu'nun desteklediği adayların mitingi

Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloğu'nun Şırnak'ta desteklediği bağımsız milletvekili adayları Hasip Kaplan, Faysal Sarıyıldız ve Selma Irmak için miting düzenlendi.

Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloğu'nun desteklediği adayların mitingi
Cumhuriyet Meydanı‘nda gerçekleştirilen mitinge BDP‘nin eski Eşbaşkanı Gülten Kışanak, Bağımsız Şırnak Milletvekili Adayı Hasip Kaplan, Mardin Cezaevi‘nde tutuklu bulunan Bağımsız Şırnak Milletvekili Adayı Faysal Sarıyıldız‘a vekaleten Cizre BDP İlçe Başkanı Esat Malkoç, Diyarbakır Cezaevi‘nde tutuklu bulunan Bağımsız Şırnak Milletvekili Adayı Selma Irmak‘a vekaletten Uludere Belediyesi Başkanı Şükran Sincar, Şırnak Belediyesi Başkanı Ramazan Uysal, geçtiğimiz günlerde BDP‘ye katılan eski Milletvekil Kemal Birlik katıldı.

Mitingde konuşan Gülten Kışanak, halkı Kürtçe selamladıktan sonra konuşmasına Türkçe devam etti. Kışanak, "Bu halk acının her türünü yaşadı. Bu halk zulmün her türünü gördü. Bu halk zalimlerin hiç birine boyun eğmedi. Sana da eğmeyecek Başbakan. İstersen gidip Kenan Evren‘den resim kursu alabilirsin, yanında bir villa tutabilirsin ama bu halkın yanına asla gelemezsin. Değerli halkımız, bu halk, örgütlü bir halk olarak ne istediğini çok iyi biliyor. Artık bu özgürlük yürüyüşünü durdurmaya kimsenin gücü yetmeyecek. Ancak biz diyoruz ki; bu konuları sorunlarımızı hukuk içerisinde çözelim, barış içerisinde çözelim demokrasiyi hep beraber inşa eldim" dedi.

Bağımsız Şırnak Milletvekili Adayı Hasip Kaplan ise, "Bize seçim barajını, hazine barajını dayattılar, olmadı. Güçlükonak‘a Ilısu Barajı‘nı yapıyorlar Hasankeyf‘i sular altında bırakmak için. Buradan Munzur‘a, Karadeniz‘e, Ege‘ye, Akdeniz‘e selam gönderiyoruz. Şırnak halkı olarak sizin yanınızdayız. Cizre Baraj‘ını yapıp, Kasrik Boğazı‘nı sular altında bırakmak istiyorlar. Yetmiyor, 12 tane HES barajı yapıyor. Yetmiyor, Cudi Dağı‘na termik santral yapıyor. Yetmiyor, BOTAŞ‘ı Silopi‘ye yapıyor. Ne zalimsiniz, sizin dolarlarınız için bu ülke insanlarını, kültürlerini, tabiatını, geleceğini, çocuklarını, yaşamını zindan edeceksiniz" diye konuştu.

Yasadışı sloganların atıldığı, afişlerin açıldığı mitingde yerel şarkıcılar da konser verdi.

Kaynak: İHA