Bakan Bağış, Bahçeli‘nin Diyarbakır Ziyaretini Değerlendirdi

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli‘nin Diyarbakır‘a gitmesinin demokrasi adına iyi bir gelişme olduğunu belirterek, Bahçeli‘nin ‘Anadilinizi Anayasa‘ya koyunca karnınız doyacak mı‘ demesini yanlış bulduğunu söyledi.

Bakan Bağış, Bahçeli‘nin Diyarbakır Ziyaretini Değerlendirdi
Egemen Bağış, Çekmeköy Saklıbahçe‘de, Türkiye İş Kadınları Derneği üyeleriyle öğle yemeğinde bir araya geldi. Konuşmasında, Türkiye‘nin üç muhalefet partisinin de birbirlerine eleştiri getirmeden sürekli AK Parti‘ye yüklendiğini savunan Bağış, Devlet Bahçeli‘nin Diyarbakır mitingini değerlendirdi. Bağış, Bahçeli‘nin Diyarbakır‘a gitmesinin demokrasi adına iyi bir gelişme olduğunu belirterek, "Keşke Başbakanımız kadar sık gidebilseydi. Keşke gitmişken de doğru mesajları verebilseydi" dedi. Bağış,

Bahçeli‘nin ‘Anadilinizi Anayasa‘ya koyunca karnınız doyacak mı‘ ifadesini yanlış bulduğunu söyledi.

Yaklaşan seçimin öneminin altını çizen Egemen Bağış, "Türkiye‘nin en önemli seçimlerinden birini yaşıyoruz. 12 Haziran seçimleri Türkiye‘de milli iradenin muktedir olması için çok önemli bir dönüm noktası. Türkiye‘de karanlık dönemler yeniden yaşanmamalı. Bu millete hizmet etmek şereflerin en büyüğüdür. Hizmetler, ‘bana oy verenler kullansın‘ diye yapılmıyor" diye konuştu.

Bağış sözlerine şu şekilde devam etti:

"Dün demokrasimiz adına önemli bir gelişme yaşandı. Türkiye‘nin muhalefet liderlerinden birisi, sayın Başbakanımızın 9 yıldır kendisine yaptığı çağrıya kulak verdi ve Sivas‘ın doğusuna gidebildi. Sayın Bahçeli, kendisi hükümet ortağıyken dahi gidemediği Diyarbakır‘a, hükümetimizin sağladığı güvenlik ve özgürlük ortamından da yararlanarak dün gitti. Önemli bir gelişmeydi. Gerçekten 16 yıl aradan sonra sayın Bahçeli‘nin Diyarbakır‘da bulunması demokrasimiz adına bir gelişmedir. Keşke Başbakanımız kadar sık

gidebilseydi. Keşke gitmişken de doğru mesajları verebilseydi. Sayın Bahçeli‘nin dün orada ‘Anadilinizi konuşacaksınız da karnınız mı doyacak‘ demesi bence yanlıştır. Sayın Bahçeli‘nin orada ‘Anadilinizi anayasaya sokacaksınız da üzerinize elbiseler mi gelecek‘ demesi bence yanlış bir tercihtir. Bu ülke hiçbirimizin bir diğerinin anadiliyle uğraşmaya hakkımız olmamalı. Çünkü bunlar bizim tercihlerimiz değil. Kimseye doğarken, ‘Kürt mü, Alevi mi, Gürcü mü doğmak istersin‘ diye sorulmuyor."

Farklılıkların birer zenginlik olduğunu dile getiren Bağış, "Türkiye‘de ekonominin büyümesinin en önemli nedenlerinden birinin demokrasiye yapılan yatırım olduğunu söyledi. Avrupa Birliği için de bireyin önemli olduğunu ifade eden Bağış, hür olan insanın hür teşebbüs yapacağını, hür teşebbüsün olduğu yerde de refahın olacağını kaydetti. Bağış, ‘‘Türkiye farklı bir döneme geçti. Ama bunu algılayamayan yeni adıyla ‘Cumhuriyet Çark Partisi‘ ve yeni adıyla ‘Barışı Dinamitleyen Parti‘ isimlerini verdiğim iki

parti, şu an kol kola girmiş ve birisi Hakkari‘de miting yaparken BDP belediyelerinin araçlarıyla insanlar taşınıyor. Onun karşılığında da bir ödül veriliyor ve ilk defa bir CHP mitinginde Türk Bayrağı kullanılmıyor‘‘ dedi.

Bunların demokrasiye ve Atatürk‘ün kurduğu bir partiye yakışmadığını belirten Bağış, ‘‘Bir bayan köşe yazarımız da kendi soyadına yakışmayan bir yaklaşımla çok enteresan bir yorum getiriyor; -AK Parti‘nin yaptığı duble yollar ileride askeri sevkıyat yapmakla, halka saldırmak için kullanılacak- diyor. O hanımefendi gittiği yerlere saldırıyor mu ki, başkalarından aynı şeyi bekliyor‘‘ diye konuştu.

Kürtçe kullanımı konusunda yapılan çalışmaları anlatan Bağış, "Bugün o barışı dinamitleyen partinin mensupları eğer Kürtçe siyasi propaganda yapabiliyorlarsa, bu hükümetimiz döneminde atılan özgürlük adımlarıyla gerçekleşmiştir. Ama bunlar maalesef bu seçimde teröre başvurmuştur. Biraz evvel bir haber aldım. Emniyet, Hopa‘da sayın Başbakanımızın otobüsüne yapılan saldırının bir takım fotoğraflarını paylaşmış. Hopa CHP İlçe Başkanı da, Başbakanımıza ve otobüsüne taş atan kişilerin arasında fotoğraflanmış.

Bunlar Türkiye‘nin demokrasisine yakışmıyor‘‘ şeklinde konuştu.

Bağış, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu‘nun her gittiği ilde ‘Buradan 2 milletvekili seçerseniz birini bakan yapacağım‘ dediğini ifade ederek, Kılıçdaroğlu‘nun hükümet olamayacağını bildiğini söyledi.

Kaynak: İHA