Bağımsız Aday Ensarioğlu Basın Mensupları İle Bir Araya Geldi

Eski Devlet Bakanı ve Bağımsız Diyarbakır Milletvekili adayı M. Salim Ensarioğlu, gazetecilerle bir araya gelerek, siyasi partilerin Diyarbakır‘da düzenledikleri mitingleri değerlendirdi.

Merkez Yenişehir ilçesi İstasyon Semti‘nde bulunan Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti‘nde basın mensupları ile bir araya gelen M. Salim Ensarioğlu, seçim çalışmaları ve partilerin Diyarbakır‘da düzenledikleri mitingler hakkında açıklamalarda bulundu. Diyarbakır‘daki seçim çalışmalarının ilk 20-25 günün çok gergin geçtiğini belirten Ensarioğlu, Yüksek Seçim Kurulu‘nun kararları ve operasyonlardan çalışma imkanı bulamadıklarını söyledi. Başbakanın Diyarbakır‘daki açıklamalarının ekonomik anlamda yetersiz

kaldığını savunan Ensarioğlu, başbakanın açıklamalarının daha kısa süreli bir açıklama olarak beklediklerini fakat, açıklamaların halkın beklentisine karşılık vermediğini kaydetti. AK Parti‘nin geçmişte burada verilen desteği yitirdiğini öne süren Ensarioğlu, ana muhalefet partisine yüklendi. Ensarioğlu, "Hepimiz biliyoruz ki CHP 1923‘ten beri en çok zulmettiği ceberut devlet anlayışı ile bu bölgeyi sıkıntıya sokmuştur. Dedem 26 yaşında yaralı olarak kafası kesilmiştir. Ne zaman din ile ilgili bir

açıklama olsa CHP hemen anayasaya gidiyor. Sanki anayasa CHP‘nin arka bahçesi. Netice olarak bir proje üretmiyor. CHP gelip bu memlekette bir öz eleştiri yapsın. Bir puşu bağlamak ile bu insanlara bir şeyi inandıramazsın. Bugün Abdullah Öcalan‘ın ev hapsini konuşuyorsam bunlar geçmişten gelen durumlarımdır" şeklinde konuştu.

1999 yılında Abdullah Öcalan‘ın yakalanmasının ardından geçen 12 yılda, bölgede silahların kullanılmadığını fakat hala Güneydoğu‘ya yatırımların olmadığını aktaran Ensarioğlu, kendilerine 10 yıl sonra yapılacak barajlarda çalışacak insanların rakamını 100 kat fazla söylendiğini ifade etti.

Kendisinin Kürt raporuna karşı çıktığı için (Kürtler 3 çocuktan az olana prim, 3 çocuktan fazla olana vergi ve radikal cezalar getirilsin maddesine) aynı akşam askeri istihbaratın kapısında beklediğini ifade eden Ensarioğlu, "Ertesi gün bölge Valisi‘nin yanıma gelerek benden rahatsız olduklarını söyleyip bu rapora imza atmam gerektiği söylendi. Ondan sonra başıma gelmeyen kalmadı. Ergenekon olayında ben Antalya‘da kaza yaptım. Arabam sıkıştırıldı. İki arkadaşım olay yerinde öldü" ifadelerini kullandı.

"TANSU HANIM DA ÖZÜR DİLEMELİ"

Jitem için resmi eşkıya tanımlaması yaptığını belirten Ensarioğlu, "Faili meçhuller için Tansu hanım da özür dilemeli. Yargılanması konusunda ise kanunlar ne diyorsa o yapılmalı. Faili meçhullerin devletin bir kısmının yaptığını bakan olduğum zaman da söyledim. O dönem kim yetkili ise valisine, emniyet müdürüne, alay komutanına kadar herkesin sorgulanması gerekir ve gereken ceza da verilmelidir" şeklinde konuştu.

Öte yandan, AK Parti Diyarbakır Milletvekili aday adayı Sebgetullah Seydaoğlu basın toplantısına katılarak, seçimlerde Salim Ensarioğlu‘nu destekleyeceklerini belirtti.

Kaynak: İHA