"Van Denizi" Konulu Resim Yarışması Ölüd Töreni

Ankara Van Kültür ve Dayanışma Derneği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gökçenay Grup paydaşlarınca Van‘daki okullar arasında düzenlenen " Van Denizi, Çevre Temizliği " konulu resim yarışmasının ödülleri törenle verildi.

'Van Denizi' Konulu Resim Yarışması Ölüd Töreni
İskele sahilinde yapılması planlanan tören, aşırı yağıştan dolayı Koç İlköğretim Okulu‘nda yapıldı. Törene, İl Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır, Ankara Van Kültür ve Dayanışma Derneği yetkilileri, İl Çevre Ve Orman Müdürü Mehmet Kaptanoğlu, Milli Eğitim Şube Müdürleri Muhyettin İnci ve Muhlis Ceylani, Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğretim üyeleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Törende bir konuşma yapan Derneğin Yönetim Kurulu Başkanı İdris Ortakaya, dernek olarak, Allah‘ın bu şehre verdiği en büyük güzelliklerden biri olan Van Gölü‘nün kirlenmesini önlemek için neler yapılabileceği konusunda çalıştıklarını belirti. Ortakaya, "Sevgili çocuklarımızdan bu konuda duyarlı olmalarını istiyorum. Dün Van Gölü‘nün kıyısında dolaşırken, gölün içler acısı halini gördük. İnsanlar sanki "Bu gölü, nasıl yaşanmaz hale getirebiliriz?" diye yarışıyorlar. Gölün etrafındaki bütün yerleşim yerleri, kanalizasyon atıklarını göle boşaltıyorlar. Van Gölü her an komaya girecek bir hasta gibi. Eğer komaya girecek olursa, buralarda kimse yaşayamaz. Bu vesileyle sevgili çocuklarımıza sesleniyorum. Lütfen Van Gölü‘ne sahip çıkalım" dedi.

Konuşmaların sonunda ödül törenine geçildi. Protokol üyeleri tarafından resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi .Yarışma birincilerine laptop bilgisayar, ikincilere ve üçüncülere notebook bilgisayar ve mansiyona layık görülen öğrencilere ise çeşitli hediyeler verildi.

Kaynak: İHA