'Bu Türk siyasetini şirazesinden çıkartır'

Ak Parti Antalya Milletvekili Adayı Menderes Türel, kaset olaylarının oyları artırma gibi bir sonucu olursa, Türk siyasetinin şirazesinden çıkacağını savunarak, "Seçmen tarafından bu gibi yanlışların normal görülmesi Türk siyaseti için çok büyük bir tehlikedir" dedi.

'Bu Türk siyasetini şirazesinden çıkartır'
Beyaz tv ekranlarında yayınlanan Oy Pusulası programının dünkü bölümüne Ak Parti Antalya Milletvekili Adayı Menderes Türel konuk oldu. Türel, CHP'nin seçim vaatlerini eleştirdi ve kaset olaylarıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Eski Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı olan Türel, Antalyalıların çok pişman olduğunu, kendisini çok özlediklerini, 'size çok haksızlık ettik' dediklerini ifade etti.

"YALANLAR TIPATIP AYNI"


Şu anki belediye başkanı Akaydın'ın vaatlerinin, 2009 Mart'ıyla 2011 Haziran'ı arasında çok büyük bir fark olmadığına dikkat çekerek, söylemlerin tıpkısının aynısı doluğunu belirtti. "2009 Mart ayında Sayın Akaydın, 'herkese bedava elektrik' dedi" diyen Türel şöyle devam etti:

"İNDİRİM ANLAYIŞLARI ZAMDAN İBARET"

"Şimdi Sayın Kılıçdaroğlu çıkıyor herkese bedeva doğalgaz diyor. Yalanlar tıpatıp aynı Antalya'da şu ana kadar bir tek eve bedava elektrik verilmişse eğer, Kılıçdaroğlu da yarın Türkiye'de bİr eve belki doğalgaz bağlayabilir diyeceğim ama mümkün değil. Antalya'da herkese ucuz su dediler, sayın Kılıçdaoğlu, mazotu 1.5 liraya düşüreceğim diyor. Antalya'da herkese ucuz su dediler ki, biz Türkiye'de en ucuz su kullanan bir şehir devrettik. Ama 6 ayda yüzde 20 zam yaptılar. Antalyalılar şu anda suyu en pahalı kullanan il oldu. Şimdi bunu bildiğim için Kılıçdaroğlu'nun mazot vaadini de aynı kefeye koyunca, eyvah 6 ay sonra yüzde 20 zam yapacaklar diyorum. Onların indirim anlayışları zamdan ibaret."

Türel Kılıçdaroğlu'nun aile sigortası vaadini de eleştirdi.

"BUNLAR PARTİ İÇİ HESAPLAŞMA"

Türel, partilerin kasetlerle dizayn edildiğine ilişkin değerlendirmelerde de bulundu. Türel, "CHP dizayn ediliyor iken herhalde AK Parti tarafından dizayn edilmedi ve CHP yeniden dizan ediliyorken Baykal bir köşeye konuldu Antalyalılar bunu sorgulasın" dedi.

"Böyle bir dizaynı herhalde iktidardan yapmasını bekleyemezsiniz" ifadesini kullanan Türel, "Bunların çoğunun parti içi hesaplşma olduğu iyi biliniyor. O yüzden böyle bir dizayn var ise, bu her partinin kendi meselesidir. Bir çok yorum görüyoruz, kaset olayı MHP'nin işine yaradı diye. O zaman işine yarasın diye mi dizan edildi diye bir soru akla geliyor. Ama onu da bir tarafa koyuyorum burada bu meseledeki hatalar, Türkiye siyasetinde bu gibi hataları normalleşme sürecine götürmemeli. Türk siyaseti için en büyük tehlike budur" diye konuştu. Türel şunları söyledi:

"Çünkü yarın bu gibi hatalardan dolayı bırakın oy düşmesini, oy artması gibi bir durum ortaya çıkarsa ki, böyle olacağını tahmin etmiyorum, oy düşmese bile, oy sabit kalırsa yarın bu gibi meseleler, Türk siyasetini bu gibi yanlışlar açısından normalleşemeye götürüyor. Yani bu gibi ayıplar günah olmaktan çıkar. Bu Türk siyasetini şirazesinden çıkartır. Bizim hassasiyet göstermemiz gereken husus budur. Yanlış yapan varsa bedeli onlar tarafından ödenir. Parti içinde hesaplaşma görülür. Ama seçmen tarafından bu gibi yanlışların normal görülmesi Türk siyaseti için çok büyük bir tehlikedir. Kamuoyu olarak Türk siyaseti adına buna dikkat etmeliyiz."

BEYAZ GAZETE