Topçu: Kandili Söndüremediler, İmralı’Yı Susturamadılar

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Yalçın Topçu, iktidarın terör ve ekonomi politikalarını eleştirdi.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Yalçın Topçu, iktidarın terör ve ekonomi politikalarını eleştirdi. Topçu, azan terörün canımızı yaktığını, ekonomik terörün belimizi büktüğünü söyledi. İktidarın politikaları sonucunda ne Kandil’in söndürülebildiğini ne de İmralı’nın susturulabildiğini kaydeden Topçu, “Bunu da artık millet yapacak. Millet Kandil’i söndürecek, İmralı’yı susturacak.” dedi.

    Yalçın Topçu, Nevşehir programı kapsamında partisinin Gülşehir ilçe teşkilatını dualar eşliğinde hizmete açtı. Burada toplanan halka hitap eden BBP lideri, hazine yardımı alan bir parti olmadıklarını belirterek, kendilerine gönül veren arkadaşlarının yardımları ile ayakta durduklarını söyledi.

    Partisinin baraj sorunu olmadığını ifade eden Topçu, hatta Habertürk ve Fatih Altaylı’nın yaptıkları araştırma sonucunda Anadolu’da ikinci parti konumunda olduklarının ortaya konulduğunu anlattı.

    Topçu, milletin meydanlarda birbirlerine küfür ederek siyaset yapmaktan başka bir şey yapmayan partileri denediğini, ancak sonucun terörün can yakmaya devam ettiği, ekonomik terörün ise bel büktüğü bir tablo ortaya çıkardığını ifade etti.

BBP olarak adaletin, özgürlüğün ve sağduyunun adresi olduklarını kaydeden Topçu şöyle devam etti:

    “Millete hizmet ederek Allah rızasını kazanmaya çalışıyoruz. Hiç kimse mevcut saltanatına bakarak gururlanmasın. Sular gelince balıklar karıncaları yermiş. Sular kesilince de karıncalar balıkları yermiş. Artık bu millet gönlündeki sevgiyi sandığa yansıtacak. Çünkü meydanlarda birbirlerine küfür ederek siyaset yapanları millet denedi. Sonuç, bölücü terör dağdan şehre indi. Azan terör canımızı yakıyor, ekonomik terör belimizi büküyor. Bunlar ne Kandil’i söndürebildi ne İmralı’yı susturabildi. Artık bu millet Kandil’i söndürecek, İmralı’yı susturacak. Siz üzerinize düşeni yapın, vereceğiniz bir tek oyda 40 çeşit hesap yapmayın. İnandığınız BBP’ye, hesap yapmadan helal oyunuzu verin.”

    BBP lideri konuşmasının sonunda yaklaşık 3,5 yıl sonra yapılacak olan yerel yönetimler seçimlerinde Gülşehir ilçesine bağlı Gümüşkent beldesinin belediye başkan adayı olarak Yıldıray Fırat’ı belirlediklerini de açıkladı.

    Gülşehir’de programın ardından Nevşehir merkeze gelen Topçu, Atatürk Bulvarı boyunca seçim otobüsü üzerinde halkı selamladı ve esnaf ziyaretlerinde bulundu. Yol üzerinde bulunan tavuk ürünleri satan bir dükkana girerek sahibinden bilgi alan BBP Genel Başkanı Topçu, “Sadece dükkan kirası bin 800 TL imiş. Diğer giderlerin de yüksek olduğunu öğrendim. Gelir ise beklenen oranda değilmiş. Esnaf zorda olduğunu söylüyor. Yani dünyanın en büyük 17. Ekonomisi esnafa uğramamış.” eleştirisinde bulundu.

    Topçu daha sonra partisince Aksaray’da düzenlenen mitinge katılmak üzere Nevşehir’den ayrıldı.