Denktaş‘ın Sağlık Durumu Olumlu Seyrediyor

LEFKOŞA (A.A) – 04.06.201 – KKTC‘nin 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş‘ın sağlık durumunun, bugün itibarıyla olumlu seyrettiği, kontrol altında bulunan değerlerinde bir anormallik gözlenmediği bildirildi.

Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Hastanesi yoğun bakım bölümünde Denktaş‘ın sağlığını kontrol eden tıbbi heyet adına yazılı açıklama yapan, Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı ve Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Erkan Kaptanoğlu, Denktaş‘a uygulanan fizyoterapiye, bugün daha güçlü bir şekilde devam edildiğini belirtti.

Kaptanoğlu, Denktaş‘ın sağlık durumunun bugün itibarıyla daha olumlu seyrettiğini, kontrol altında bulunan değerlerinde bir anormallik gözlenmediğini kaydederek, şu bilgileri aktardı:

‘‘Genel durumundaki iyi seyrin devam etmesi yanında, özellikle nörolojik olarak planlanan tedavi de güncellenerek sürdürülmektedir. Sayın Rauf Denktaş‘ın, yandaş hastalıkları ve yaşına bağlı olarak ortaya çıkabilecek sorunlarına karşın da tedavisinin yoğun bakım şartlarında devam ettirilmesi kararı, tıbbi heyetimiz tarafından uygun görülmüştür. Sonuç olarak iyileşme hareketlerinin, yüksek değerlerdeki seyrinden duyduğumuz mutluluğu kamuoyu ile paylaşmak isteriz.‘‘

Kalpteki ritm bozukluğuna bağlı olarak beynine giden damarlardan birinde tıkanıklık sonucu sol tarafı felç olan Rauf Denktaş, 24 Mayıs‘ta hastaneye kaldırılmıştı.

04.06.2011 21:12:52

Kaynak: AA