Oktay Ekşi, Bülent Arınç'ın o sözlerine ne dedi

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin geçici Başkanı Oktay Ekşi , CHPi'nin TBMM 'de yemin törenine katılmamasını "Demokratik bir hak" olarak nitelendirdi.

Ekşi, AK Parti'li Bülent Arınç 'ın, yaptığı açılış konuşmasıyla ilgili "İmkanım olsa yuhalardım" şeklindeki sözleriyle ilgili olarak ise, "Ben şu anda TBMM 'nin geçici sıfatla olmakla birlikte Başkanıyım, Polemiklere girmem." dedi.
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin geçici Başkanı CHP İstanbul Milletvekili Oktay Ekşi , her yıl geleneksel olarak yapılan Mesudiye Kurultayı'na katılmak üzere Ordu'ya geldi. Oktay Ekşi , şehir girişinde protokol tarafından karşılandı. Ardından Ordu Valiliği'ni ziyareti sırasında devlet töreniyle karşılanan TBMM Başkanı Oktay Ekşi , gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"BU TAMAMEN DEMOKRATİK BİR HAKTIR"
Cumhuriyet Halk Partisi'nin TBMM 'de yemin törenine katılmamasını "Demokratik bir hak" olarak nitelendiren Ekşi, "Orada bulunan bazı üyelerimiz geldi. Anayasamızın emrettiği şekilde hareket etti, onun gereğini yerine getirdi. Bazı üyelerimiz de orada bulunmalarına rağmen yemin törenine katılmadı. Bu tamamen demokratik bir haktır. Dünyanın her yerindeki parlamentolarda, parlamenterlerin bu tür uygulamalar haklarıdır. Cumhuriyet Halk Partisi'nin evvelki günkü uygulaması, parlamenter sistemin hem ruhuna, hem gereklerine tamamen uygundur" diye konuştu.

"KİMSEYLE POLEMİĞE GİRME HAKKIM YOK"
Bir gazetecinin, Ekşi'ye TBMM'nin açılış konuşmasında 27 Mayıs darbesinin ardından yapılan anayasayı en demokratik anayasa olarak ifade etmesine AK Parti Milletvekili Bülent Arınç 'ın "İmkanım olsa yuhalardım" diye cevap verdiğini hatırlatması üzerine Ekşi, "TBMM Başkanı olduğum süre içerisinde kimseyle polemiğe girmem" dedi. Ekşi, "Sayın Bülent Arınç 'ın sözlerini bugün arkadaşlarım bana yol boyu aktardılar. Ben şu anda TBMM'nin geçici sıfatla olmakla birlikte başkanlığı görevini yürüten biriyim. Bu onurlu görevi ve sıfatı taşıyan birisiyim. Hiç kimseyle polemik yapma, polemiğe girme hakkım yok benim. Eğer bu görevi devrettiğim günlerde böyle bir beyan karşıma çıkarsa, bu konuyu sizlerle paylaşırım" ifadelerini kullandı.