Gaziantep Hayvanat Bahçesine Ziyaretçi Akını

Türkiye‘nin en büyük, Avrupa‘nın da dördüncü büyük hayvanat bahçesi olan Gaziantep Hayvanat Bahçesi ziyaretçi akınına uğruyor.

Gaziantep Hayvanat Bahçesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Özgül Yazıcı, hayvanat bahçesinde 250 türde 4 bin 700‘e yakın hayvan bulunduğunu belirtti. Yazıcı, kurulduğu ilk günden itibaren ziyaretçilerin akınına uğrayan hayvanat bahçesinde özellikle yırtıcı hayvanların ilgi gördüğünü kaydederek, Gaziantep Hayvanat Bahçesi‘ni 2011 yılının ilk altı ayı içerisinde yurt içi ve yurt dışından toplam 670 bin kişinin ziyaret ettiğini söyledi.

Türkiye‘nin en büyük hayvanat bahçesinde, bu rakamın yıl sonunda 2 milyonu bulmasını beklediklerini kaydeden Yazıcı, şöyle konuştu: "Bin dönümlük alan üzerinde kurulu Gaziantep Doğal Yaşam Parkı ve Hayvanat Bahçesi‘nde yeni doğumlarla birlikte hayvan sayısı 4 bin 700‘ü buldu. Yıl sonunda ziyaretçi sayısında rekor kırmaya hazırlanıyoruz. 2009 yılında hayvanat bahçesini 870 bin kişi ziyaret etti. 2010 yılında bu rakam 1 milyon 480 bin oldu. Bu yıl ilk 6 ay içerisinde 670 bini buldu. İki milyonu

hedefliyoruz." Ziyaretçi sayısında eylülden hazirana kadar genelde öğrenci gruplarının çok fazla geldiğini anlatan Yazıcı, şunları söyledi: "Haziran temmuz ve ağustos döneminde Almanya ve Fransa‘dan çok fazla gurbetçi ziyaretçilerimiz geliyor. Cuma günlerinde de Suriyeli misafirlerimizi ağırlıyoruz. Şu an en yoğun dönemimizi yaşıyoruz."

Özellikle Ankara, İzmir ve İstanbul‘dan günü birlik gelip hayvanat bahçesini görenler bulunduğunu kaydeden Yazıcı, çocukların maymun ve yırtıcı hayvanları, yetişkinlerin ise akvaryum bölümünü çok beğendiğini söyledi.

Hayvanat bahçesine hayran kaldıklarını dile getiren bir ziyaretçi, "Hayvanat bahçesinin temiz olmasını çok beğendik. Burada çok güzel bir ortam var. Herkesin gelip görmesini tavsiye ediyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İHA