Edremitli Balıkçılar Barınak İstiyor

Balıkesir‘in Edremit ilçesine bağlı Zeytinli beldesindeki balıkçılar teknelerini bağlamak için barınak istiyor.

Balıkesir‘in Edremit ilçesine bağlı Zeytinli beldesindeki balıkçılar teknelerini bağlamak için barınak istiyor.

    Edremit’in Zeytinli ve Kızılkeçili çaylarında bulunan balıkçı teknelerinin aşırı yağışlarda taşkınlara neden olacağı gerekçesiyle kaldırılması istendi.

    Balıkçıların teknelerini bağladıkları iskelelerin hemen yanına yaptıkları derme çatma kulübe tarzı barınaklar ise, çirkin görüntüye sebebiyet verdiği ve akşamları alkol alındığı gerekçesiyle söküldü.

    Durumu Edremit Tarım İlçe Müdürlüğü’ne ileten balıkçılar, bir an evvel Edremit çayının diğer tarafında bulunan Dalyan sahiline dalgakıran yapılıp teknelerini bağlayabilecekleri bir barınak yapılmasını bekliyor.

    Edremit Tarım İlçe Müdürlüğü ise, balıkçılardan gelen talebi İl Tarım Müdürlüğü‘ne gönderecek.

    Kulübeleri bulunduğu yerlerden sökülen ve teknelerinin kaldırılması istenen balıkçılar, şimdilik yaz mevsiminde olduklarını; ancak kış aylarında zor durumda kalacaklarını belirterek, yetkililerden yardım istiyor.

    Balıkçılar, "Ekmeğimizi kazanmak için mücadele ediyoruz. Ancak Zeytinli ve Kızılkeçili çaylarında yaptığımız kulübelerimiz belediye tarafından çirkin görüntü oluşturduğu gerekçesiyle yıkıldı. Bizler mağdur durumdayız. Bu mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz." dediler.

    Balıkçılardan gelen isteği değerlendiren yetkililer ise, Zeytinli beldesi Dalyan Mahallesi mevkiinde kalan Edremit Deresi‘nin Burhaniye tarafındaki boş alanda incelemelerde bulundu.