Filistinliler İkinci Özgürlük Filosunun Korunması İçin Bm Merkezi Önünde Toplandı

Yüzlerce Filistinli, başta Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki Moon olmak üzere uluslararası topluluğa ikinci özgürlük filosunun korunması, Gazze Şeridi‘ne girmesi ve Gazze Şeridi‘ndeki ablukanın kaldırılması için seslendi.

Birleşmiş Milletler genel merkezi önünde toplanan çocuklar, engelliler ve Filistin sivil toplumu temsilcileri, ellerindeki Filistin bayraklarıyla ablukayı lanetledi ve filonun korunmasını istediler.

Göstericiler arasında bulunan "Ablukayı kaldırmak için uluslararası komite" medya koordinatörü Muhsin Ebu Ramadan, "Bugün BM Genel Sekreteri‘ne ikinci özgürlük filosunun korunması için mektup verdik. Genel Sekreter Ban Ki Moon‘dan İsrail‘in eylemlerini ve dayanışma filosuna tehditlerini bitirmesi için baskı yapmasını istiyoruz, çünkü İsrail‘in yaptıkları insanlığa karşı suç oluşturuyor. Gazze Şeridi‘ne uygulanan abluka daha kırılmadı" ifadelerini kullandı.

Filistin Uluslararası Seferberlik‘in yerel koordinatörü Amjad Şava, "Burada bulunmamızın sebebi, ablukanın yarılması için kendilerini feda eden barışçıl ikinci özgürlük filosuna ulaşabilmektir. 5 yıldır kötü durumda yaşıyoruz, endüstrimize ve balıkçılığımıza devam etmek istiyoruz. Kozmetik iyileştirmeler istemiyoruz, hala kötü durumdayız. İsrail‘in uluslararası hukuka uymasını istiyoruz" ifadelerini kullandı ve özellikle BM‘nin aralarında bulunduğu uluslararası örgütlerin acilen müdahale ederek ikinci

özgürlük filosunu İsrail‘in müdahalelerinden korumasını istedi.

Gazze Şeridi‘ndeki BM temsilcisine verilen mektupta BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon, ikinci özgürlük filosuna katılacak olanları devletlerin cesaretlendirmemesi yönündeki sözlerini tekrar düşünmeye çağrılıyor. Mektupta ayrıca ikinci özgürlük filosunun güvenli geçişinin ve özgürlüğünün sağlanması isteniyor.

Kaynak: İHA