Yangın Tesisatı Mühendis Yetkilendirme Kursu

Makina Mühendisleri Odası (MMO) Samsun Şubesi tarafından Yangın Tesisatı Mühendis Yetkilendirme Kursu düzenlendi.

Makina Mühendisleri Odası (MMO) Samsun Şubesi tarafından Yangın Tesisatı Mühendis Yetkilendirme Kursu düzenlendi. Kurslarda, MMO Ana Yönetmelik ve Yönetmelikleri, Mühendislik Etiği, Yangının Oluşması ve Önlenmesi, Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik, Yangın Söndürme Tesisatı Proje Tasarımı, Yangın Dolapları, Bina Dışı Hidrant ve Sabit Boru Tesisatı Tasarımı, Yangın Suyu Deposu ve Yangın Pompa Dairesi Tasarımı, Otomatik Sulu Söndürme Tesisat Tasarımı ve Hidrolik Hesapları,

Duman Kontrol ve Yönetim Tasarımı, Merdiven Basınçlandırma Tesisatı Tasarımı, Temiz Gazlı Söndürme Sistemleri Tasarımı ve Teknik Rapor Hazırlama Esasları hakkında bilgi verildi.

MMO MİEM Kurs Eğitmeni Makina Mühendisi Kerim Sezer tarafından verilen eğitime, 15 makine mühendisi katıldı. Kursun sonunda yapılacak sınavda başarılı olanlara Yangın Tesisatı Mühendis Yetki Belgesi verileceği belirtildi.

MMO Samsun Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Özkan Er, yaptığı açıklamada, "Şube olarak üyelerin beklentisi ve gelişmeler doğrultusunda MİEM Kursları planladık. Kursları sadece şube merkezi olan Samsun‘da değil, bağlı temsilciliklerde de açtık. 29 Haziran 2011 Çarşamba günü Çorum İl Temsilciliği‘nde de Araç Projelendirme Mühendis Yetkilendirme Kursu açılacak."

Kaynak: İHA