18. Uluslar Arası Eşme Kilim, Kültür Ve Sanat Festivali

Uşak’ın Eşme ilçesinde bu yıl 18. düzenlenen “Uluslar arası Eşme Kilim, Kültür ve Sanat Festivali” etkinlikleri devam ediyor. Festivalin ikinci gününde etkinlikler geleneksel hale gelen ilk öğretim okulları arası resim yarışmasıyla başladı.

18. Uluslar Arası Eşme Kilim, Kültür Ve Sanat Festivali
Eşme Cumhuriyet Meydanı’nda organize edilen ve renkli görüntülere sahne olan etkinlikler vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Festivalin ikinci gününde koyun kırkma ve kilim dokuma faaliyetleri halk tarafından ilgiyle izlendi. İlçe Tarım Müdürlüğü‘nün yaptığı

damızlık koç yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi. Yarışmaların ardından festivale katılan yabancı halk oyunları ekiplerinin gösterileri büyük alkış aldı. Festival kapsamındaki ikinci gün etkinliklerine Vali Özdemir Çakacak, İl Garnizon Komutanı İsmail Özcan, Uşak Milletvekilleri İsmail Güneş ile Dilek Akagün Yılmaz ve Mehmet Altay, İl Emniyet Müdürü Cafer Şahin ve çok sayıda davetli de katıldı. Vali Çakacak ve beraberindeki heyet festival alanındaki sergilileri de gezdi. Ardından festival alanında kortej geçişi gerçekleştirildi. Vali Çakacak ve milletvekilleri törende birer konuşma yaparak duyduklarını memnuniyeti ifade ettiler. Kortej geçişi ve törenin ardından akşam da Bengü konseri Eşmeli vatandaşları unutulmaz bir gece yaşattı.

Kaynak: İHA