“Üstünkörü Eğitimden Geçen Sürücü Adayı İnsan Yaşamını Tehdit Ediyor”

Ankara Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, sürücü kursları yöneticilerine karşı “Üstünkörü eğitimden geçen sürücüler insan yaşamını tehdit ediyor.” dedi.

Ankara Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, sürücü kursları yöneticilerine karşı “Üstünkörü eğitimden geçen sürücüler insan yaşamını tehdit ediyor.” dedi.

Sürücü kursları sahipleri ve yetkilileriyle bir araya gelerek, kurslardaki eğitimi masaya yatıran Ankara Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, sürücü belgelerinin iyi bir eğitimden geçen adaylara verilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Ehliyet alacakların araç kullanma dışında özellikle trafik kurallarını çok iyi bilmesi gerektiğine işaret eden Aydoğan, “Dünyanın her tarafında çocuk çok değerlidir ve bir çocuk karşıdan karşıya geçerken sürücü durmalıdır. Yaya geçitlerinde arabalar yayaya yol vermiyor. Bu kural sürücü kurslarında öğretilmelidir.” dedi.

Gerekli şartları taşımayan ve kuralları yeterince öğrenmeyenlere sürücü belgesi verilmemesi gerektiğine vurgu yapan Aydoğan, Türkiye’nin trafikte kurallara uyan bir ülke olması gerektiğini söyledi.

Ankara İl Millî Eğitim Müdürlüğü Özel Öğretimden Sorumlu Müdür Yardımcısı Yusuf Bağrıyanık ve ilçe millî eğitim müdürlükleri özel öğretimden sorumlu şube müdürlerinin de hazır bulunduğu toplantı Ankara Ticaret Odası Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

    Kamil Aydoğan, Milli Eğitim Müdürlüğü olarak en iyi hizmeti vermekle görevli olduklarını belirterek, kurumsal saygınlığın önemine değindi.

    Eğitimin bütüncül bir süreç olduğunu, sürücü eğitiminin de bu süreç içerisinde yer aldığını ve bu alanda birtakım eksikliklerin yaşandığına dikkat çeken Aydoğan, "Zaman zaman sizlerle yaptığımız görüşmelerde, sektörün ticari ve eğitim boyutu ile ilgili yaşanan sıkıntıları dile getiriyorsunuz. Özellikle, uygulanabilir bir yönetmelik ile ilgili taleplerinizi destekliyorum. Sektörün ticari boyutunda yaşanan sıkıntılar kurumsal saygınlığı zedeliyor.” dedi.

    Kamil Aydoğan, sürücü kurslarına yönelik denetimlerin devam edeceğini ve sürücü kurslarında kuralların yerleşmesi için çalıştıklarını kaydetti.

    Sürücü Kursları Federasyonu Başkanı Musa Yanık da sektörlerinin 25 yıl önce çıkarılan bir yönetmeliğe sahip olduğunu hatırlatarak bundan dolayı birçok sıkıntı yaşadıklarını ve sürücü kurslarının düzen, disiplin içerisinde bir okul olması gerektiğini dile getirdi.