‘Can Veren Pervaneler‘ Gençlerden Yoğun İlgi Gördü

Klasik kültürün sözlü ve sesli nadide örnekleri ‘Can veren pervaneler‘ programında Başkentlilerle paylaşıldı.

TRT Ankara Radyosu‘nda düzenlenen program, Aydemir Tuncer‘in Sanat Yönetmenliği‘nde gerçekleştirildi. Ankara Ati Türk Müziği Topluluğu ve Hayati İnanç eşliğinde sahnelenen ‘Can veren pervaneler‘, Başkentli müzikseverlerin yoğun ilgisini çekti. Gecede klasik kültürün sözlü ve sesli nadide örnekleri bir dost meclisi ortamında paylaşıldı. Program öncesi İHA‘ya konuşan Hayati İnanç, Türk insanın kendi kültürünü tanıma ihtiyacı içerisinde olduğunu belirtti. İnanç, "Kimseye kendimizi anlatmasak da olur ama

kendimizi tanımalıyız. Değerlerimizle tanışmalı, aynaya bakmalı ve gönlümüz huzur dolu, lezzetle yaşamalıyız. Bu bizim hakkımız ve ödevimizdir" dedi.

Programın özellikle Klasik Türk Şiiri‘nin müzik eserleri arasında yorumlandığı bir program olduğunu söyleyen Hayati İnanç, "Sözlü kültürümüz içinde yer alan birbirinden üstün, dünya çapında ünlü şairlerin aşıkane sözleri günümüz insanının anlayabileceği şekle getirildi. Benim biraz mizahi söyleyişimle, Türkçe‘den Türkçe‘ye tercüme ederek insanımıza aktarmaya çalıştığım bir program, özellikle gençlerin büyük ilgisini çekiyor. 3 yıldan bu yana TRT‘nin hem radyosunda hem televizyonunda devam ediyor" dedi.

Geceye katılan gençlerin ilgilisinden dolayı memnun kaldığını belirten İnanç, "Zannedersiniz ki, gençler uzak kalır, hiç ilgi göstermez. Ama topluluğun yarıdan fazlası gençlerdi. Demek ki biz onlara ulaşabilirsek, kültürümüzü onlara sunabilirsek, güzel bir biçimde alacaklar ve bunu kabul edeceklerdir" dedi.

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Davut Dursun da Hayati İnanç‘ı şahsen tanıdığını, örneği bulunamayacak bir şair, edebiyatçı olduğunu belirterek, "Bu sebeple programlarını zaman zaman takip ediyorum. Kendisine teşekkür ediyoruz. Herkesin kendisinden istifade etmesinin yararlı olduğunu düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA