İstanbul Milli Eğitim Müdürü Dr. Yıldız, Karaçoban‘da Konferans Verdi

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, Karaçoban‘da öğretmenlere yönelik, ‘Eğitimde Yeni Yaklaşımlar‘ konulu konferans verdi.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, Karaçoban‘da öğretmenlere yönelik, ‘Eğitimde Yeni Yaklaşımlar‘ konulu konferans verdi.

Karaçoban İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Tahsil Çağındaki Çocuklara Yardım Derneği‘nin davetlisi olarak Karaçoban‘a gelen Dr. Muammer Yıldız, YİBO Sinema Salonu‘nda verdiği konferansta, bilgi çağında okul, öğretmen ve sunulan eğitimin kalitesinin ön plana çıktığını kaydetti. Öğretmenlerin çağın bilgileriyle kendilerini donatmasını ve çokça kitap okumalarını isteyen Dr. Yıldız, eğitimli öğretmenin ülkeye katmadeğer sağladığını ifade etti. Öğretmenlerin yenilikçi ve değişime açık olmalarını isteyen Dr. Yılmaz, "Bilgi çağındaki öğrencileri geleceğe taşıyacak olan kendini bilgi, beceri olarak donatan öğretmenler olacaktır. Öğretmenler değişime ve yeniliğe açık olmalı. Kitap okuyup, içinde yaşadığı çağı anlamalı ve bunu da öğrencilerine anlatmalıdır." dedi.

    Dr. Yıldız, öğretmenlerin müfredatı dikkatlice uygulamaları halinde hem kendilerinin hem de eğittikleri çocukların başarısının artacağını sözlerine ekledi.

Karaçoban İlçe Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Karapınar ise eğitimde değişimin önemine vurgu yaptı. Konferans sonrasında Kaymakam Turgay Gülenç, Dr. Yıldız‘a günün anısına plaket sundu.