Lüks otomobil çetenin reisi koltuk değnekli kadın çıktı

Eskişehir polisi, düzenlediği operasyonda, internet üzerinden otomobil dolandırıcılığı yapan 27 kişiyi gözaltına aldı.

Lüks otomobil çetenin reisi koltuk değnekli kadın çıktı
Eskişehir polisi, düzenlediği operasyonda, internet üzerinden otomobil dolandırıcılığı yapan 27 kişiyi gözaltına aldı. İnternet üzerinden satılığa çıkarılan yeni model lüks araçların sahiplerini tuzağa düşürerek dolandıran çetenin reisinin ise doğuştan sakat olduğu için koltuk değnekli olarak yaşamını sürdüren Yüksel Kocabıyık isimli kadın olduğu öğrenildi.

Alınan bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, internet üzerinden otomobil dolandırıcılığı yapan şüphelileri takibe aldı. Söz konusu şahısların internet üzerinden satılığa çıkarılan yeni model lüks araçların sahiplerini tuzağa düşürerek dolandıran şüphelileri belirleyen polis Eskişehir ile birlikte İzmir, Afyonkarahisar ve Manisa illerinde eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi. Operasyonda, aralarında kadınlarında olduğu 27 kişi gözaltına aldı.

Operasyonlarla birlikte ilginç ayrıntılar ortaya çıktı. Şüpheliler internetten buldukları yeni model ve lüks araçların sahiplerini Eskişehir’e çağırarak, değişik yöntemlerle kandırıp daha sonra bu araçları 3. şahıslara sattıkları öğrenildi. Bu yöntemle, 5 lüks araç sahibi Eskişehir’e çağrılarak, otomobilleri 3. şahıslara dolandırıcılık yöntemi ile satıldığı belirlendi. Söz konusu çetenin reisinin ise doğuştan sakat olduğu için koltuk değnekli olarak yaşamını sürdüren Yüksel Kocabıyık isimli kadın olduğu belirlendi. Çete reisi adliyeye polislerin yardımıyla koltuk değnekleri ile getirildi.

Zanlıların ikametlerinde ve şüphelilerin satış yaptığı kişilerin üzerlerinde yapılan aramalarda, 118 adet uyuşturucu içerikli ecstasy hap, 125 adet satışa hazır paketlenmiş vaziyette 330 gram esrar maddesi, 1 adet uyuşturucu madde tartmak için kullanılan hassas terazi, uyuşturucu madde satışından elde edildiği değerlendirilen bin 602 TL para, 138 adet uyuşturucu madde paketlemede kullanılan ambalaj kâğıdı, 4 adet araç ruhsatı, dolandırıldığı tespit edilen araca ait satış sözleşmesi ele geçirildi.

Gözaltına alındıktan sonra Eskişehir’e getirilen zanlılardan Y.K., O.K., S.G., F.T., Ş.İ., S.G., K.Y., A.B., B.B., E.B., A.Y., E.U., M.Z.K., A.T., S.B., Ç.Ç., S.K., A.A., K.B., M.Y.E., A.U., A.A., S.K., S.K., F.A., A.M. ve T.K. emniyetteki ifadelerinin ardından adliye ye sevk edildi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.