Şarkışla Halk Eğitim Kursiyerleri, El Emeği Göz Nuru Eserlerini Sergiledi

Şarkışla Aşık Veysel Kültür Merkezi, halk eğitim kursiyerlerinin el emeği göz nuru eserlerinin sergilendiği sergiye ev sahipliği yaptı. Serginin açılışını Kaymakam Abdullah Uçgun yaptı.

Şarkışla Aşık Veysel Kültür Merkezi, halk eğitim kursiyerlerinin el emeği göz nuru eserlerinin sergilendiği sergiye ev sahipliği yaptı. Serginin açılışını Kaymakam Abdullah Uçgun yaptı.

Sivas’ın Şarkışla ilçesinde eğitimlerine devam eden Şarkışla Halk Eğitim Merkezi, 2010-2011 eğitim yılında toplam 30 kurs açarak 750 kişiye sertifika verdi. Giyim ve makine nakışı kursunda eğitim alan 45 bayan kursiyer, Şarkışla Âşık Veysel Kültür Merkezi‘nde el emeği göz nuru eserlerini sergiledi. Serginin açılışını Kaymakam Abdullah Uçgun yaptı.

Açılışa Kaymakam Abdullah Uçgun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Yurt, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Erdoğmuş, kurum müdürleri ve kursiyerler katıldı. Serginin açılışında konuşan Şarkışla Halk Eğitim Müdürü Mehmet Erdoğmuş, “Halk Eğitim olarak 2010-2011 eğitim yılında toplam 30 kurs açtık, bu kurslarda tam 750 kişiye mesleki eğitim vererek onları sertifikalı yaptık. ‘Haydi Anne Kız Okula’ kampanyası ile 65 kişinin okuma yazma öğrenmesine vesile olduk. Onları topluma okur yazar olarak kazandırdık. Türkiye’de bir ilk olarak Arıcılık kursunda bir sezonda 4 kurs açarak AB standartlarında eğitim vererek uzman arıcılar yetiştirdik ve sertifikalandırdık. Bugün de burada giyim ve makine nakışı kursiyerlerimizin elemeği göz nuru eserlerinin sergisini açmaktayız, hepsini başarılarından dolayı kutluyorum.” dedi.

Daha sonra kursiyerlerin hazırladığı sergiyi gezen Kaymakam Abdullah Uçgun, yapılan giysi ve kıyafetler hakkında bilgi aldı. Merkez kurs hocası Gülten Çetin, kaymakam Uçgun’a bilgi verdi. Çetin, buradaki kıyafetlerin eski elbise ve kumaş parçalarından yapıldığını ve tasarlandığını belirtti. Kursiyerlerin yaptığı bir kol çantası Kaymakam Abdullah Uçgun’un eşine hediye edildi.

Uçgun, “Kursiyerlerin emeklerini gördüm ve çok başarılı buldum hem kendilerini hem de hocalarını tebrik ediyorum.” dedi. Sergiden sonra misafirlere ikram yapıldı. Daha sonra protokol üyeleri Halk Eğitim‘e bağlı Gümüştepe ve Mahsutlu köylerindeki sergilerin açılışına katıldı.