Tiyatro Şenliği‘ne Muhteşem Kapanış

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 18‘incisi düzenlenen Liselerarası Ulusal Tiyatro Şenliği, AKM‘de düzenlenen ödül töreni ile sona erdi. 37 lisenin katıldığı şenliğin ödül törenine sinema ve tiyatronun ünlü isimlerinden Reha Özcan ile Ayşe Nil Şanlıoğlu da katıldı.

Antalya Kültür Merkezi‘nde (AKM) gerçekleşen geceye Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Adem Akyürek, Antalya Belediye Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Müfit Kayacan, birim müdürleri ve çok sayıda Antalyalı tiyatro sever katıldı. Törene, sinema ve tiyatronun usta isimleri olan Reha Özcan ve Ayşe Nil Şanlıoğlu da onur konuğu olarak katıldı.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Adem Akyürek, bu toprakların 3 bin yıldır tiyatroya ev sahipliği yaptığını belirtti. Akyürek, “Önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. 18 yıl önce doğan çocuğumuzu genç hale getirenlere çok teşekkür ederim” dedi.

Ünlü oyuncu Reha Özcan ise Antalya‘da tiyatroya gönül veren insan sayısının çok olduğunu kaydetti. ABT‘nin güçlü bir şekilde varlığını sürdürdüğünü ifade eden Özcan, “Burası kent olarak insanı büyülüyor. Geçmişin enerjisi insanlarına yansıyor” diye konuştu.

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Geçen yıl 60 okulun müracaat ettiği şenliğe, bu yıl başka şehirlerden ve Antalya‘dan 102 okul başvurmuştu. Jüri değerlendirmesi ile 37 lise, festivalde yarıştı. Teması ‘özveri‘ olarak belirlenen şenliğin ödül töreni, renkli görüntülere sahne oldu. Jürinin yaptığı değerlendirme sonucunda reji, oyun, müzik, ışık, dekor, özel oyunculuk başta olmak üzere birçok dalda ödüller sahiplerini buldu.

Törende jürinin disiplin, emek ve özverilerinden dolayı ödüle değer bulduğu öğrenci ve okullara ayrıca jüri özel ödülleri verildi. Gecede canlı performans müzik dinletisinin yanı sıra, Muğla Ortaca Lisesi‘nin Keşanlı Ali Destanı kısa sahneleri izleyiciye aktarıldı.

Gecenin sonunda ödül alan genç tiyatrocular hep birlikte sahneye çıkarak hatıra fotoğrafları çektirdiler.

Kaynak: İHA