Mersin‘de 70 Yaşındaki Adama ‘Kaçak Elekrik‘ Cezası

Mersin‘de ‘kaçak elektrik‘ kullanmaktan yargılanarak kamu yararına çalışma cezası verilen 70 yaşındaki Ali Zemzi, görevlendirildiği adliyeye gidecek dolmuş parası bile olmadığını belirterek yardım istedi.

Mersin‘de 70 Yaşındaki Adama ‘Kaçak Elekrik‘ Cezası
Edinilen bilgiye göre, Özgürlük Mahallesi‘nde yıllardır oturdukları evleri gecekondu olduğu gerekçesiyle yıkılan Ali Zemzi ve eşi Seher Zemzi (76), Siteler Mahallesi‘nde derme çatma bir eve taşındı. Yaklaşık 1.5 yıl sonra evde kaçak elektrik kullanıldığını tespit eden TEDAŞ ekiplerince yaşlı çift hakkında tutanak düzenlendi. Savcılığa yapılan suç duyurusu üzerine Mersin 10‘uncu Asliye Ceza Mahkemesi‘nde yargılanan Ali Zemzi, 17 Mayıs‘taki son duruşmada 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Zemzi‘nin sabıkasız

oluşu ve yaşı dikkate alınarak hapis cezası ‘kamu yararına çalışma‘ şeklinde değiştirildi. Bu kapsamda cezasını adliyede çalışarak tamamlamasına karar verilen Zemzi, oturdukları evin kira olduğunu ifade ederek, "3 ayda bir aldığım 600 lira yaşlılık maaşı ve çevreden gelen yardımlarla hayatta kalmaya çalışıyoruz. Komşuların yardımı olmazsa biz yaşayamayız" dedi.

250 lira olan ev kirasını da 5 aydır ödeyemediğini kaydeden Ali Zemzi, gözünün kısmen görmediğini ve hasta olduğunu da belirterek cezasını tamamlamak için adliyeye gidecek minibüs parasının dahi olmadığını söyledi. Su borçlarının da bulunduğunu söyleyen Zemzi, bundan dolayı da ceza alabileceğini ifade ederek yetkililerden yardım istedi.

Kaynak: İHA