Festivalin En Küçük Tiyatrocuları

Ordu Belediyesi‘nin bu yıl 7.sini düzenlediği ‘Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali‘ne katılan Avustralya ekibindeki 6 ve 7 yaşındaki iki kız çocuğu, festivalin en küçük tiyatro-dansçıları arasında bulunuyor.

10 yabancı ve 10 yerli tiyatro ekibinin katıldığı, ekiplerdeki tiyatrocuların yaş aralıklarının 10-20 arasında olduğu festivalde Avustralya Yurunga Tiyatrosu‘nun 6 yaşındaki elemanı Darci Dwyer ile 7 yaşındaki elemanı Hayley Faiaui ilgi odağı oldular. Festivalde sokak tiyatrosu yapan ve müzikal oyun sergileyen Dwyer ile Faiaui, gösterdikleri performans ile Orduluların alkışlarını aldılar.

6 yaşındaki Darci Dwyer, bir yıl önce tiyatroya başladığını belirterek, "Birinci sınıfa gidiyorum. Daha önce de Almanya‘ya turneye gitmiştim. Dans etmeyi çok seviyorum. Büyüyünce yüzücü ve dansçı olmayı olmak istiyorum. Top dans, bale yapıyorum" dedi.

Darci Dwyer‘in annesi Joella Dwyer, kendisinin de 12 aydır tiyatro merkezinde çalıştığını, kızının geçen yıl başladığı tiyatro-dansı sevdiğini söyledi.

7 yaşındaki Hayley Faiaui ise, 2 yıl önce tiyatro-dansa başladığını belirterek, "İkinci sınıftayım. Dans etmeyi seviyorum. Daha önce Kangru Vadisi ve Almanya‘ya gittim. Büyüyünce şarkıcı ve dansçı olmak istiyorum" diye konuştu.

Faiaui‘nin annesi Dianne Rogers, kendisinin de 21 yıldır Yurunga Tiyatrosunda çalıştığını, iki çocuğunun da tiyatro yaptığını belirtti.

Kaynak: İHA