Erciş‘teki Vahşetin Zanlısı Hakim Karşısında

Van‘ın Erciş ilçesinde bir anne ile 4 çocuğunun katil zanlısı olarak tutuklanan R.C., bugün ilk kez hakim karşısına çıkarıldı.

Erciş‘in Çelebibağı beldesinde 9 Kasım 2010 tarihinde anne Saide Aslan ile çocukları Sinan (18), Pınar (14), Fatma (7) ve Mevlüt Aslan‘ın (4) bıçaklanarak öldürülmesi olayı ile ilgili gözaltına alındıktan sonra tutuklanan R.C., ilk kez hakim karşısına çıktı. Erciş Ağır Ceza Mahkemesi‘nde görülen davanın ilk duruşmasında; sanık, avukatı Taner Bedir ile müşteki vekili Baran Bilici ve baba Burhan Aslan hazır bulundu. Yoğun güvenlik önlemleri altında adliyenin arka kapısından duruşma salonuna alınan R.C.

için adliye çevresinde de çevik kuvvet önlem aldı. Yaklaşık 1,5 saat süren duruşmada, sanık verdiği ilk ifadesinde olduğu gibi suçlamaları kabul etti. R.C., önce Aslan ailesine hırsızlık için değil, misafirliğe gittiğini söyledi. Gece yarısı aklına böyle bir şeyin geldiğini anlatan R.C., "Olaydan sonra geceleri uyuyamıyordum. Uyumakta zorluk çekiyordum. Sık sık ağlıyordum" dedi.

Olayda eşini ve 4 çocuğunu kaybeden Burhan Aslan‘ın avukatı Baran Bilici, olayın gidişatının biraz daha organizeli göründüğünü belirterek, "Bizce olayın daha kapsamlı araştırılması gerekiyor. Organize bir cinayet olma ihtimali var" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, müşteki vekili Baran Bilici ve savcının talebi doğrultusunda, R.C.‘nin cinayeti işlediği tarihte 18 yaşından küçük olup olmadığının öğrenilmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu‘na gönderilip rapor alınması ve tanıkların dinlenmesi için duruşmayı 11 Ağustos 2011 tarihine erteledi.

"Kasten adam öldürmek"ten 5 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası isteminin yanı sıra "zarar verme, yağma" suçlarından da yargılanan R.C., 31 Mart 2011‘da gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanmıştı. Yakalandığında verdiği ilk ifadede olayı bütün detaylarıyla anlatan R.C., cinayetleri çok istediği motosikleti alabilmek için işlediğini söylemişti. Erciş Savcılığı tarafından yapılan soruşturmanın ardından 5 kişinin ölümü ile ilgili hazırlanan iddianamede, 21 Aralık 1992

doğumlu R.C., "suça sürüklenen çocuk" olarak yer almıştı.

Kaynak: İHA