Bursalı Motospor Tutkunlarına Sevindiren Haber

Bursalı motospor tutkunlarını sevindirecek haberi Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe verdi.

Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi binadaki meclis toplantısında önemli kararlar alındı. Başkan Altepe, yeni belediye binasıyla ilgili Kamu İhale Kurumu’na itiraz olduğunu hatırlatarak, “Temel atma törenini hazırladık. Yapılan itirazların reddedildiği bilgisi geldi. Fakat daha sonra aldığımız bilgiye göre en düşük teklifi veren firma da elenmiş. O firmaya temel attıramazdık. Üçüncü firmayla yola devam kararı alındı. Pazartesi günü temeli atacağız” diye konuştu.

CHP’li meclis üyesi Ceyhun İrgil ise Başbakan Erdoğan’ın Bursa mitingine katılacak vatandaşlara bukart dağıtıldığını, vatandaşların gidiş dönüş bileti verilmediği için şikayet ettiği eleştirisini dile getirince Başkan Altepe, “Ücretini ödeyen herkese bilet verebiliriz” diye konuştu

Başkan Recep Altepe, motorsporlarıyla ilgili Balat Mahallesi’nde 68 dönüm arazi üzerinde pist yapacaklırını kaydederek, “Böyle bir ihtiyaç var. Burayı Büyükşehir Belediyespor işletecek. Motospor tutkunları da başka kente gitmek zorunda kalmayacak” şeklinde konuştu.

Meclis toplantısında Başkan Recep Altepe, Bursaray’ın Kestel etabıyla ilgili onay kararını beklediklerini, bugün yarın temel atacaklarını hatırlatarak, “Kestel’in girişini de güzel bir şekilde yapacağız. Belediye Başkanımızın öyle bir talebi var. Kestel’in girişi yakışıklı olsun istiyoruz” şeklinde konuştu

Meclis toplantısında, Karayolları’nın otoyol şantiyesi yapılmak üzere çevreyolu kenarında 60 dönümlük alanda inşaat talebiyle ilgili plan değişikliği talebi, daha sonra görüşülmek üzere geri çekildi. Başkan Altepe, muhalefetin; “tarım arazisi yerine, çok daha uygun bir yer düşünülebilir” sözleri üzerine, “yeri görelim, ondan sonra görüşürüz” diye cevap vererek öneriyi geri çekti.

Kaynak: İHA