Rus Milliyetçilerden Ab‘den Sebze İthal Yasağına Destek

Rusya‘nın koli basili salgını nedeniyle Avrupa Birliği ülkelerinden taze sebze ithalini yasaklamasına destek veren bir grup Rus milliyetçisi, Moskova‘da düzenledikleri eylemle AB‘yi protesto etti.

Rusya Duması Başkan Yardımcısı Vladimir Jirinovski liderliğindeki aşırı milliyetçi Liberal Demokrat Parti tarafından Avrupa Komisyonu‘nun Moskova temsilciliği binası karşısında düzenlenen eyleme katılan göstericiler, AB ülkelerini Rusya‘ya "zehirli sebze" ihraç etmekle suçlayarak tepki gösterdiler. Yaklaşık 20 kişinin katıldığı eylemde "Zehirli sebzeleri kendiniz yiyiniz", "Rusları zehirlediğiniz yeter", "Zehrinize ihtiyacımız yok", "Rusları her yerde savunacağız" yazılı pankartlar açan göstericiler, sık

sık "Zehirli sebzelerinizi kendiniz yiyiniz" sloganı attı.

Eylemcilerden Aleksandr Zakandrayev, "Bugünkü eylemle AB ve tüm dünyaya Rusya‘nın öncü bir ülke olduğunu hatırlatmak istiyoruz. Rusya, kendine yetecek miktarda taze sebze üretebilmek için her türlü imkana sahip. Dünyanın en büyük ülkesiyiz. Avrupa Birliği ülkelerinin doğal kaynaklarımızı ithal ederek karşılığında bize zehirli sebze ihraç etme teşebbüsünü kınıyoruz. Rusya bağımsız bir devlet olarak kendi vatandaşlarının çıkarlarını gözeterek zehirli sebze ithalatını yasaklama yetkisine sahip olduğu halde

AB‘nin bunu anlamamakta ısrar etmesine ve yasağın kaldırılması için hükümetimize baskı yapmasını şiddetle protesto ediyoruz" dedi.

Rusya, şimdiye kadar binlerce kişinin hastalanmasına ve 37 kişinin ölümüne sebep olan salgın nedeniyle 2 Haziran‘da AB ülkelerinden taze sebze ithalatını yasaklamıştı.

Kaynak: İHA